Mesosphere stelt beta van Datacenter OS beschikbaar op AWS en Azure

Mesosphere heeft een publieke betaversie van zijn Datacenter Operating System (DCOS) gelanceerd op Amazon Web Services en Microsoft Azure. Dit besturingssysteem zorgt dat de volledige datacenterinfrastructuur kan worden behandeld als één grote computer en kan nu dus ook vanuit de cloud worden afgenomen.

Naast AWS en Microsoft Azure is DCOS al langer beschikbaar op het Google Cloud Platform. Ook cloud provider DigitalOcean biedt ondersteuning voor Mesosphere. Het DCOS van Mesosphere is gebaseerd op het open source Apache Mesos gedistributeerde systeemkernen en helpt de resources van het datacenter beter te benutten.

Ook vereenvoudigt het DCOS de uitrol van applicaties als Hadoop en Cassandra op een cluster. Het besturingssysteem wordt onder andere gebruikt door Apple, Twitter, Airbnb en Hubspot. Voor ontwikkelaars bevat het DCOS een API en Software Development Kit (SDK) die hen helpt te programmeren voor datacenter op een wijze die vergelijkbaar is met programma voor een ‘normale’ computer.

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.