Meer investeringen in Europese datacenter

Investeringen in de Europese datacenter zijn in het tweede kwartaal van 2015 gestegen tot 8,7 miljard dollar, zo’n 7,7 miljard euro. Steeds vaker investeren partijen uit andere delen van de wereld in Europese datacenter.

Dit blijkt uit onderzoek van CBRE. Als voorbeelden noemt het onderzoeksbureau het belang van 49% dat het Singaporese ST Telemedia in de eerste helft van dit jaar nam in de Engelse colocatieprovider Virtus. Een ander voorbeeld is de overname van de pan-Europese datacenterbouwer en -beheerder e-shelter door het Japanse NTT.

Positieve stemming op Europese markt

Vooral de positieve stemming op de vier belangrijkste Europese markten drijft de investeringen in datacenter op de Europese markt aan. Het gaat hierbij om de ‘FLAP-steden’: Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. Een ‘robuuste’ vraag naar rekenkracht vanuit deze markten vormt volgens CBRE een solide basis voor investeringen.

De gemiddelde vraag naar rekenkracht op de Europese markt ligt al vijf jaar gemiddeld op 60MW. In de eerste helft van 2015 was er vraag naar 31,8MW aan rekenkracht. Indien de trend in de tweede helft van dit jaar doorzet wordt naar verwachting het gemiddelde van 60MW dit jaar doorbroken.

Meer over
Lees ook
Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter