Meer dan 1.000MW aan colocatiecapaciteit in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs

De hoeveelheid beschikbare colocatieruimte in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs is in een jaar tijd met 20% gestegen. De vier markten beschikken in totaal over meer dan 1.000MW aan colocatieruimte.

Dit blijkt uit cijfers (pdf) van CBRE. Het tweede kwartaal van 2017 is volgens CBRE het vierde kwartaal ooit waarin in totaal meer dan 30MW aan nieuwe capaciteit is toegevoegd aan de colocatiemarkten in Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs. Hiermee is in de eerste helft van 2017 in totaal 58MW aan capaciteit beschikbaar gekomen, wat meer is dan in de eerste helft van 2016.

120MW in 2017

CBRE verwacht dat in heel 2017 120MW aan colocatiecapaciteit zal worden toegevoegd, wat lager is dan de totale capaciteit die in 2016 werd toegevoegd. 19,7% van alle colocatieruimte staat momenteel leeg, wat meer is dan de 14,9% die begin 2017 beschikbaar was.

Een fors deel van de 36MW aan capaciteit die in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar is gekomen is afkomstig uit twee datacenters: een 12MW faciliteit van Digital Realty op het President Business Park in Hoofddorp en een 10MW faciliteit op de campus van Gyron in Hemel Hempstead in Londen.

cbre-colocatie-Q2-2017

Amsterdam

CBRE stelt dat de activiteit op Amsterdamse colocatiemarkt in het tweede kwartaal fors is gestegen, na een rustig begin van 2017. Het onderzoeksbureau wijst erop dat Equinix in het derde kwartaal van 2017 zijn AM4 faciliteit op het Science Park zal lanceren, wat opnieuw voor een toename van de totale capaciteit op de markt zal zorgen. Daarnaast kent Amsterdam twee nieuwkomers die voor het eind van dit jaar nieuwe capaciteit op de markt zullen introduceren: datacenter.com en Maincubes.

Lees ook
Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Digital Realty Trust overweegt Interxion over te nemen

Mogelijk is er opnieuw een grote overname op komst op de colocatie markt. Digital Realty Trust overweegt de grote Europese colocatie provider Interxion over te nemen. Dit melden verschillende media op basis van DealReporter. Digital Realty richt zich vanouds op het bouwen en verkopen van wholesale datacenterruimte. Het bedrijf heeft zijn strategie1

Noodstroomvoorzieningen krijgen geen prioriteit bij selecteren van colocatieprovider

Noodstroomvoorzieningen krijgen geen prioriteit bij selecteren van colocatieprovider

Op het moment dat organisaties voor colocatie kiezen krijgt de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen geen prioriteit. Klanten kijken vooral naar infrastructuur, die redundant uitgevoerd moet zijn. Dit blijkt uit online onderzoek van BIT onder 85 respondenten. 34 procent van de respondenten zet redundantie op de eerste plaats, gevolgd door medew1

Klanten van Britse colocatie provider krijgen jaar gratis dienstverlening bij stroomstoring

Klanten van Britse colocatie provider krijgen jaar gratis dienstverlening bij stroomstoring

De Britse colocatie provider Volta garandeert klanten die gebruik maken van haar datacenter in Londen een altijd werkende stroomvoorziening. Om deze garantie kracht bij te zetten biedt het bedrijf klanten die toch worden getroffen door een stroomstoring, ongeacht hoe lang deze storing duurt, een jaar gratis dienstverlening. Dit blijkt uit een nieu1