Noodstroomvoorzieningen krijgen geen prioriteit bij selecteren van colocatieprovider

Op het moment dat organisaties voor colocatie kiezen krijgt de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen geen prioriteit. Klanten kijken vooral naar infrastructuur, die redundant uitgevoerd moet zijn.

Dit blijkt uit online onderzoek van BIT onder 85 respondenten. 34 procent van de respondenten zet redundantie op de eerste plaats, gevolgd door medewerkers met de juiste kennis en certificering (18%) en aantoonbare security maatregelen (16%). Noodstroomvoorzieningen werden door geen enkele respondent als belangrijkste voorwaarde genoemd. De respondenten geven aan dat duidelijke SLA’s (12%), beschikbare netwerken (7%), referenties van vergelijkbare bedrijven (7%) en onafhankelijkheid van externe leveranciers (6%) een minder doorslaggevende rol spelen.

Alex Bik, CTO bij BIT, over de resultaten: “Het is geen verrassing dat de focus ligt bij redundant uitgevoerde infrastructuren. De meeste organisaties realiseren zich maar al te goed dat er altijd problemen op kunnen treden en dat dingen mis kunnen gaan. Buiten de focus op techniek is het positief om te zien dat ook de menselijke kant belangrijk gevonden wordt bij de keuze voor colocatie. Er wordt veel onderzoek gedaan naar problemen in het datacenter. Van stroomstoringen tot crashende servers en waterschade, er zijn talloze oorzaken te benoemen die de continuïteit verstoren. Maar de factor mens blijft wat mij betreft nog te vaak onderbelicht. Zo’n 60 procent van de storingen in het datacenter wordt namelijk niet veroorzaakt door falende techniek of verkeerde ontwerpen, maar door menselijke fouten. Daarom is het belangrijk dat een infrastructuur ontworpen is om deze menselijke fouten te voorkomen en hier naar te informeren bij de verschillende leveranciers. En hoewel niemand de noodstroomvoorzieningen als prioriteit ziet, adviseer ik sterk om bij een kennismaking hier wel naar te vragen. Wanneer heeft een datacenter deze voorzieningen voor het laatst getest? Zo worden onaangename verrassingen voorkomen.”

Lees ook
Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Ambitieze groeistrategie van OVHcloud vereist veel colocatie-capaciteit

Europese aanbieder van cloud hosting OVHcloud heeft zijn eerste 'Local Zones' voor de public cloud geopend. De eerste is in Brussel, een tweede is geopend in Madrid. OVHcloud maakt hierbij gebruik van technologie van Gridscale, een bedrijf dat het onlangs heeft overgenomen.

Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en1

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.