Mafi Mushkila en Optimum Power Services gaan samen testoplossing voor datacenters leveren

Modern interior of server room in datacenter

Leverancier van datacenterdiensten Mafi Mushkila gaat een strategisch partnership aan met verhuurder van datacenterapparatuur Optimum Power Services (OPS). De bedrijven gaan samen een testoplossing voor datacenters op de markt zetten.

Mafi Mushkila levert monitoringtools en warmtebelasting- en serveremulatoren. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft naar eigen zeggen oplossingen geleverd voor ruim 200 verschillende datacenterprojecten. OPS is een verhuurder van load bank testapparatuur, generatoren en UPS-systemen voor datacenters. Het bedrijf verzorgt daarnaast ook installaties en aanpassingen van diesel-gebaseerde systemen.

De twee bedrijven werken al langer met elkaar samen. De afgelopen 18 maanden hebben de partijen bij verschillende partijen hun krachten gebundeld. Nu wordt deze samenwerking uitgebreid met een formeel strategisch partnership.

Dossiers
Lees ook
Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

De enige tijd terug aangekondigde samenwerking tussen Intel en Submer heeft een eerste product opgeleverd: de Forced Convection Heat Sink (FCHS). Deze koeloplossing is ontworpen voor chips met een thermisch vermogen (TDP) van 1000W en hoger. Volgens de twee bedrijven biedt het een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor toekomstige datacent1

Nvidia en Foxconn bouwen ‘AI-fabrieken'

Nvidia en Foxconn bouwen ‘AI-fabrieken'

Nvidia en Foxconn slaan de handen ineen om een nieuwe generatie datacenters te ontwikkelen, zogenaamde 'AI-fabrieken'. Deze samenwerking werd aangekondigd door Jensen Huang, oprichter en CEO van Nvidia (links op de foto), en Young Liu, voorzitter en CEO van Foxconn, tijdens de Hon Hai Tech Day in Taiwan.

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.