De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties, in het huidige connectivity landschap heeft Dirk zijn sporen verdiend. Dankzij bijzonder hoge kwaliteitseisen zijn de diensten van i4Networks stabieler dan ooit. De samenwerking met Global-e Datacenter heeft zijn visie verder versterkt en markeert het begin van de transformerende digitale maatschappij.

Met een achtergrond die geworteld is in softwareontwikkeling en industriële automatisering was de overgang naar netwerken een natuurlijke evolutie voor Dirk. "Het gaat om meer dan alleen cijfers en algoritmen," benadrukt Dirk, want kwaliteit is altijd de hoeksteen geweest van zijn aanpak. “Terwijl technologische landschappen evolueren, blijft i4Networks voorop lopen. We upgraden niet alleen apparatuur; we herdefiniëren de toekomst van netwerken", verklaart de netwerkman.

Een visie voor morgen

In drie jaar tijd een nieuwe carrier uitrollen in Nederland, dat was het nieuwe doel. “In mijn zoektocht om heel Nederland te verbinden, stuitte ik onlangs op Global-e Datacenter, zij hebben de juiste faciliteiten. We hadden een klik tijdens een fijn gesprek en zo gingen we met elkaar verder. Ik continueerde mijn route, wetende dat ik een mooie POP locatie heb in Rijen.” Ondanks het dreigende stroomtekort in de randstad is Dirk niet bang om uit te breiden. “Als klanten de compute dichtbij houden en de storage verder weg, dan is de stroomlast meer verdeeld en kunnen we weer door.”

Capaciteit in overvloed

i4Networks is gespecialiseerd in breedbandoplossingen en maakt onder andere gebruik van Nokia’s routing en switching Customer Premises Equipment (CPE). Nokia speelt als fabrikant van hoge capaciteitsswitches voor breedbandnetwerken een leidende rol. De POP-locatie in Global-e Datacenter biedt Nederlandse partijen kansen om connectiviteit naar Rijen te brengen, ondersteund door de ruime capaciteit die daar beschikbaar is.

Knowledge washout

Dirk's visie reikt verder dan carriers, waarbij hij wegen verkent om de capaciteiten van netwerken uit te breiden en tegelijkertijd gemeenschapsbetrokkenheid te bevorderen. "Het belang is niet alleen meer klanten bereiken; maar een onderling verbonden wereld. Het gaat dan ook razendsnel en we moeten oppassen dat we straks geen knowledge washout hebben waarbij niemand meer precies weet hoe we iets moeten doen of maken. Mensen blijven daarin zo belangrijk, daar wil ik me voor inzetten!" merkt Dirk op.

Continue pioniering

I4Networks zorgt voor een verbonden digitale wereld, laat het belang van IT investeringen zien en legt zijn klanten het belang van redundantie uit. En terwijl i4Networks zijn activiteiten uitbreidt, blijft Dirk onverminderd gericht op het leveren van kwaliteit en het creëren van maatschappelijke impact. Zijn vastberadenheid belichaamt de ethiek van een echte pionier in connectiviteit, het soort ondernemer en organisatie waar Global-e Datacenter graag mee samenwerkt.

 

Over i4Networks
I4Networks kan tot wel 400GB aan bandbreedte leveren, dit biedt het vermogen om snelle gegevensoverdracht en ondersteuning te bieden voor real-time toepassingen zoals bijvoorbeeld videostreaming en online gaming, betrouwbare connectiviteit te bieden voor cloud-services, de capaciteit te bieden voor big data-analyse en krachtige prestaties te leveren voor high-performance computing (HPC) toepassingen zoals wetenschappelijke simulaties en financiële analyses.

Over Global-e Datacenter
Global-e Datacenter staat voor veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Gelegen in het hart van de driehoek Rotterdam, Antwerpen en Eindhoven, bieden wij persoonlijk contact, flexibele oplossingen en snelle verbindingen. Met ons eigen glasvezelnetwerk en 99,99% uptime garanderen wij optimale connectiviteit en data-integriteit. Als carrier-neutraal en ISO27001-2022 gecertificeerd datacenter bieden wij de verbinding die perfect past bij uw organisatie. Ons laatste datacenter, geopend in 2020, is ontworpen met oog voor duurzaamheid, met een pPUE van 1,03 en geavanceerde koelingstechnologieën.

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.