Legrand neemt Server Technology over

Legrand neemt Server Technology over, een Amerikaanse fabrikant van Power Distribution Units (PDU’s). Server Technology is vooral bekend voor Metered Rack PDU’s voor datacenters en andere missiekritieke omgevingen.

Legrand Al langer is Legrand op overnametoer. Zo nam het bedrijf recentelijk onder andere Ortronics, Electrorack, AFCO Systems, Minkels en Raritan over. Nu voegt het bedrijf dus ook Server Technology toe aan dit rijtje.

60.000 klanten

Server Technology is een Amerikaans bedrijf dat is gevestigd in Reno, Nevada. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen ruim 60.000 klanten, waaronder organisaties als Apple, Amazon, Google, Equinix, Samsung, General Electric en Disney. Server Technology heeft 200 mensen in dienst en draaide in 2016 een omzet van meer dan 110 miljoen dollar.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Dossiers
Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".