Joint-venture Digital Realty en Blackstone investeert 7 miljard in hyperscale datacenters

Digital_Realty_Black_Logo

Digital Realty en investeringsmaatschappij Blackstone hebben een gezamenlijke onderneming aangekondigd die vier hyperscale datacentercampussen in drie metropolen verspreid over Europa en Noord-Amerika gaat opzetten. De ontwikkeling vertegenwoordigt een totale investering van ongeveer 7 miljard dollar en is gericht op het leveren van ongeveer 500 megawatt (MW) IT-capaciteit.

Volgens de aankondiging verwerft Blackstone een belang van 80% in de joint venture door een initiële kapitaalbijdrage van ongeveer 700 miljoen dollar. Digital Realty behoudt een belang van 20%. De partijen zullen naar rato bijdragen aan de resterende ontwikkelingskosten. Digital Realty zal verantwoordelijk zijn voor het beheer en de dagelijkse operaties van de joint venture.

De datacentercampussen zijn gepland in Frankfurt, Parijs en Noord-Virginia. Deze campussen ondersteunen de bouw van tien datacenters met een potentiële IT-capaciteit van 500 MW. Van deze capaciteit is 46 MW momenteel in aanbouw en reeds voor 33% verhuurd. De resterende capaciteit bevindt zich in verschillende fasen van voorbereiding en zal ontwikkeld worden op basis van klantvraag. Naar verwachting zal ongeveer 20% van de totale potentiële IT-capaciteit tegen 2025 worden opgeleverd, met het resterende deel gepland voor 2026 en daarna.

Andy Power, President en CEO van Digital Realty, benadrukt in een persbericht dat de samenwerking met Blackstone, 's werelds grootste alternatieve vermogensbeheerder, Digital Realty in staat stelt beter te voldoen aan de groeiende vraag van hyperscale klanten. Jon Gray, President & COO van Blackstone, noemde in een persbericht digitale infrastructuur als een belangrijk investeringsgebied voor het bedrijf.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.