InterDC is de grootste datacenter-exploitant in Oost-Nederland door recente overname

InterDC

Vorig jaar nam InterDC uit Enschede al een datacenter uit Hengelo over, dat dit jaar heropend is als InterDC Hengelo. In de laatste weken van 2020 kwam daar nog een overname bij: de datacenters van Novoserve in Enschede en Doetinchem. InterDC is daarmee de grootste datacenter-exploitant van Oost-Nederland geworden, met in totaal 4 datacenters in het portfolio. Alle datacenters liggen in de regio Twente en Achterhoek. Een zeer bewuste keuze, gericht op lokale bedrijven.

In totaal is er bij InterDC nu plaats voor honderden zogenoemde ‘racks’ met duizenden servers. Hierop kunnen websites en webshops worden gehost, maar ook de databestanden waaraan medewerkers dagelijks werken en die ze archiveren of back-uppen.

Lees ook
Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.