Intel lanceert nieuwe S3710 en S3610 SSD’s voor servers

intel-ssd-dc-s3710

Intel lanceert de Intel SSD DC S3710 en SSD DC S3610, twee SSD’s gericht op gebruik in servers. Beide maken gebruik van een duurzame variant van Intel’s 20 nanometer multi level cell (MLC) NAND flash opslag. De SSD’s leveren ten opzichte van hun voorlopers aanzienlijke prestatieverbeteringen.

De S3710 is de opvolger van de S3700, die gebruik maakt van 25 nanometer NAND. De S3710 levert volgens Intel 25% snellere schrijfsnelheden dan zijn voorloper. De S3710 kan tot 550 mbps aan sequentiële leesopdrachten van 520 mbps aan sequentiële schrijfopdrachten verwerken. Met willekeurige leesopdrachten komt de input-output operaties per second (IOPS) uit op 85.000, terwijl deze voor schrijfopdrachten op 45.000 ligt. De endurance rating ligt gelijk aan zijn voorganger met een gegarandeerde 10 drive-writes per dag voor de periode van vijf jaar.

De S3610 levert prestaties tot 550 mbps aan sequentiele leesopdrachten en 520 mbps aan sequentiele schrijfopdrachten. Met willekeurige leesopdrachten komt de input-output operaties per second (IOPS) eveneens uit op 85.000, terwijl deze voor schrijfopdrachten op 28.000 ligt. De endurance rating ligt voor de S3610 lager dan die van zijn grotere broer: tot 3 volledige drive-writes per dag voor een periode van vijf jaar.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.