Intel lanceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productreeks

iStock_000001759899Largedatacenter

Intel introduceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie. Dit is de eerste Xeon processorlijn die is voorzien van geïntegreerde Intel Iris Pro Graphics P6300.

De Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie wordt geproduceerd via Intels 14nm procedé en is bedoeld voor grafisch intensieve, cloudttaken, zoals high-definition (HD) videotranscodering en virtuele workstations. De prestaties voor videotranscoding liggen 1,4 maal hoger dan de vorige generatie, terwijl de 3D-prestaties 1,8x hoger liggen.

Internet of Things

Daarnaast lanceert Intel een reeks producten rond het Internet of Things. “De Wet van Moore heeft de afgelopen 50 jaar geleid tot ongekende innovaties op computergebied. Dankzij deze wet zal in de toekomst vrijwel alles kunnen rekenen en communiceren”, zegt Skaugen. “De komende 30 jaar zullen we nog meer innovaties zien, met nieuwe computerervaringen die intelligentie en connectiviteit bij elkaar brengen in het Internet of Things.”

Intel heeft de Intel IoT Gateway productfamilie uitgebreid. Het nieuwste referentieontwerp voor gateways biedt onder andere meer keuze op chipgebied en software. Zo zijn er nieuwe gateways op basis van Intel Core processors en het Wind River Intelligent Device Platform XT 3. Er is ook een nieuw besturingssysteem om uit te kiezen voor Intel IoT Gateway referentieontwerpen: Ubuntu Snappy Core. Deze is beschikbaar naast de bestaande Windows en Wind River besturingssystemen.

Nieuwe processors

Speciaal voor IoT-oplossingen komt Intel met nieuwe Intel Pentium, Intel Celeron en Intel Atom processors. Hiermee richt het bedrijf zich vooral op retail en de medische sector. Deze processors zijn geoptimaliseerd voor het IoT, met grafische prestaties bij een lage warmteopbrengst. Ze zullen zeven jaar lang verkrijgbaar zijn.

Lees ook
Schneider Electric wil datacenters slimmer maken met EcoStruxure

Schneider Electric wil datacenters slimmer maken met EcoStruxure

Met de lancering van zijn nieuwe EcoStruxure architectuur en platform helpt Schneider Electric beheerders datacenters slimmer te maken. EcoStruxure helpt zowel de efficiëntie als duurzaamheid van datacenters te vergroten en maximaal profijt te halen uit operationele data. EcoStruxure is een open, schaalbaar en interoperabel platform en architectuu1

Dynamiek in de datacentermarkt biedt volop kansen

Dynamiek in de datacentermarkt biedt volop kansen

De datacentermarkt is volop in beweging. “Datacenters zijn na kaas het nieuwe exportproduct van Nederland”, kopte het Dutch Datacenter Report 2016 onlangs al. Ook Christiaan van Terheijden - CEO van datacenterleverancier Minkels - onderstreept de dynamiek in de datacenterwereld. Onder meer Internet of Things (IoT) zorgt voor nieuwe uitdagingen als1

Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal organiseert congres over Internet of Things en Smart Industry

Rittal, fabrikant van behuizingen, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering, monitoring, IT infra oplossingen en services organiseert het congres ‘IoT on the Edge’. Met dit congres speelt Rittal in op trends, ontwikkelingen en vragen die zij krijgt uit de markt. Door speciale seminars en themadagen te organiseren gaat het bedrijf nu de dialo1