Intel lanceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productreeks

iStock_000001759899Largedatacenter

Intel introduceert Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie. Dit is de eerste Xeon processorlijn die is voorzien van geïntegreerde Intel Iris Pro Graphics P6300.

De Intel Xeon processor E3-1200 v4 productfamilie wordt geproduceerd via Intels 14nm procedé en is bedoeld voor grafisch intensieve, cloudttaken, zoals high-definition (HD) videotranscodering en virtuele workstations. De prestaties voor videotranscoding liggen 1,4 maal hoger dan de vorige generatie, terwijl de 3D-prestaties 1,8x hoger liggen.

Internet of Things

Daarnaast lanceert Intel een reeks producten rond het Internet of Things. “De Wet van Moore heeft de afgelopen 50 jaar geleid tot ongekende innovaties op computergebied. Dankzij deze wet zal in de toekomst vrijwel alles kunnen rekenen en communiceren”, zegt Skaugen. “De komende 30 jaar zullen we nog meer innovaties zien, met nieuwe computerervaringen die intelligentie en connectiviteit bij elkaar brengen in het Internet of Things.”

Intel heeft de Intel IoT Gateway productfamilie uitgebreid. Het nieuwste referentieontwerp voor gateways biedt onder andere meer keuze op chipgebied en software. Zo zijn er nieuwe gateways op basis van Intel Core processors en het Wind River Intelligent Device Platform XT 3. Er is ook een nieuw besturingssysteem om uit te kiezen voor Intel IoT Gateway referentieontwerpen: Ubuntu Snappy Core. Deze is beschikbaar naast de bestaande Windows en Wind River besturingssystemen.

Nieuwe processors

Speciaal voor IoT-oplossingen komt Intel met nieuwe Intel Pentium, Intel Celeron en Intel Atom processors. Hiermee richt het bedrijf zich vooral op retail en de medische sector. Deze processors zijn geoptimaliseerd voor het IoT, met grafische prestaties bij een lage warmteopbrengst. Ze zullen zeven jaar lang verkrijgbaar zijn.

Lees ook
Zeven trends uit Internet of Things voor 2015

Zeven trends uit Internet of Things voor 2015

Het is moeilijk voor te stellen dat het nu al 2015 is, maar veel mensen realiseren zich niet dat dit ook het punt halverwege het decennium is. Inderdaad, 2015 betekent dat we even dichtbij 2020 zijn als bij 2010. We zijn haast bij het middelpunt van het decennium, maar zijn we als branche dichter bij een comfortabele afhandeling van de niet aflate1

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

De invloed van the Internet of Things op het datacenter

Het optimaliseren van het datacenter en de infrastructuur speelt een belangrijke rol binnen organisaties. De focus van de moderne business ligt op eenvoud, snelheid en kostenbeheersing. Er liggen nog veel kansen om techniek en business beter op elkaar aan te sluiten. the Internet of Things speelt hierbij een grote rol. Maar welke rol speelt the In1

Internet of Things staat centraal op grootste IT-evenement van Nederland

Internet of Things staat centraal op grootste IT-evenement van Nederland

Het grootste IT-evenement van Nederland – een combinatie van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event - staat voor 29 en 30 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht op de planning. Het Internet of Things staat deze editie centraal. Het thema is de paraplu voor zeven thematische ‘theaters’ die op hun beurt ruimte geven aan diverse sessies:1