Ingersoll Rand neemt ICS Group over

ics-koeling

Ingersoll Rand neemt ICS Group Holdings Limited over. ICS Cool Energy, dat ondermeer actief is in de datacenter- en telecomsector, behoort daarmee tot de HVAC-divisie van Ingersoll Rand. Het bedrijf versterkt hiermee zijn positie op de Europese verhuurmarkt voor temperatuurbeheersing en HVAC.

ICT Cool Energy verhuurt onder andere flexibele koeloplossingen voor datacenters. Met deze oplossingen kunnen datacenters ondermeer storingen opvangen of extra koeling realiseren bij warm weer. Daarnaast levert het bedrijf ook huuroplossingen voor de langere termijn. Het bedrijf levert onder andere Cool Clima, een single fan airconditioner die grote volumes lucht verplaatst.

Groeiambities

Eddy van der Kamp, managing director van ICS Cool Energy: “De overname past in de strategische groeiambities van Ingersoll Rand op de Europese markt. Zij beschouwen ons als de ideale partner om in Europa hun positie op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en koeling (HVAC) te versterken. Onze gespecialiseerde expertise op het gebied van proceskoeling is een waardevolle aanvulling op haar kennis en ervaring.”

Ook voor ICS Cool Energy biedt de samenwerking goede perspectieven. “Dankzij dit moederbedrijf, dat 15 miljard euro per jaar omzet, krijgen wij veel meer financiële slagkracht om verder te groeien, the sky is the limit”, zegt Van der Kamp. Klanten zullen eveneens profiteren van de schaalvergroting en bundeling van expertise. Het bedrijf gaat onder andere samenwerken met Trane, een dochterbedrijf van Ingersoll Rand gespecialiseerd in airconditioning en luchtbehandeling voor gebouwen. Dit vult de kennis van ICS Cool Energy op het gebied van proceskoeling aan. Van der Kamp verwacht in de nabije toekomst geen veranderingen in de organisatie van ICS Cool Energy: “Onze naam, vestigingen, dienstverlening en service blijven vooralsnog ongewijzigd.”

Dossiers
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.