Ierse Suretank en Hanley Energy gaan modulaire datacenters ontwikkelen

Het Ierse Suretank en eveneens Ierse Hanley Energy gaan zich richten op de productie van modulaire datacenters. De bedrijven hebben hiervoor een partnership gesloten.

Suretank is een Ierse fabrikant van zogeheten ‘Cargo Carrying Units’ voor de offshore olie- en gasindustrie. In deze containers kunnen bedrijven allerlei apparaten en goederen opslaan die zij nodig hebben voor werkzaamheden. De containers hebben standaard maten en kunnen hierdoor eenvoudig op schepen, goederentreinen en vrachtwagens worden geplaatst.

Op maat gemaakte energiemanagementoplossingen

Hanley Energy is een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen, leveren, installeren en ondersteunen van op maat gemaakte energiemanagementoplossingen voor kritieke toepassingen. Het bedrijf richt zich met deze producten op uiteenlopende markten en helpt bedrijven energiekosten terug te dringen en de beschikbaarheid van kritieke systemen te bewaken.

Samen willen de bedrijven zich gaan richten op de productie van modulaire datacenters. Wat de bedrijven precies van plan zijn is nog onduidelijk. Gezien de achtergrond van Suretank ligt het echter voor de hand dat de bedrijven modulaire datacentercontainers willen ontwikkelen.

suretank-hanley-energy
Meer over
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.