Ierse Suretank en Hanley Energy gaan modulaire datacenters ontwikkelen

Het Ierse Suretank en eveneens Ierse Hanley Energy gaan zich richten op de productie van modulaire datacenters. De bedrijven hebben hiervoor een partnership gesloten.

Suretank is een Ierse fabrikant van zogeheten ‘Cargo Carrying Units’ voor de offshore olie- en gasindustrie. In deze containers kunnen bedrijven allerlei apparaten en goederen opslaan die zij nodig hebben voor werkzaamheden. De containers hebben standaard maten en kunnen hierdoor eenvoudig op schepen, goederentreinen en vrachtwagens worden geplaatst.

Op maat gemaakte energiemanagementoplossingen

Hanley Energy is een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen, leveren, installeren en ondersteunen van op maat gemaakte energiemanagementoplossingen voor kritieke toepassingen. Het bedrijf richt zich met deze producten op uiteenlopende markten en helpt bedrijven energiekosten terug te dringen en de beschikbaarheid van kritieke systemen te bewaken.

Samen willen de bedrijven zich gaan richten op de productie van modulaire datacenters. Wat de bedrijven precies van plan zijn is nog onduidelijk. Gezien de achtergrond van Suretank ligt het echter voor de hand dat de bedrijven modulaire datacentercontainers willen ontwikkelen.

suretank-hanley-energy
Meer over
Lees ook
IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40. De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar lie1