IDC: ‘Investeringen in on-premise infrastructuur blijven stabiel’

servers

De investeringen in on-premise infrastructuur blijven de komende jaren gelijk. Dit ondanks een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren fors groeit. De markt zou in 2019 goed zijn voor een omzet van 10,8 miljard dollar. IDC verwacht dat dit jaar 40% van alle IT-bestedingen aan infrastructuur cloud-gebaseerd zullen zijn. Het gaat hierbij om switches, storage en servers.

Dit betekent dat de vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren hard groeit. Afgelopen jaar was 14% van alle aangeschafte IT-infrastructuur cloud-gebaseerd. Het percentage loopt naar verwachting dit jaar op tot 17%, waardoor de markt goed is voor en omzet van 4,1 miljard dollar. Desondanks verwacht IDC dat de investeringen in on-premise infrastructuur de komende jaren gelijk blijven.

Lees ook
NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd. creëert virtuele, wereldwijde ‘stadion’-ervaring voor Tour de France-fans

NTT Ltd., de officiële technologiepartner van A.S.O., presenteert de Tour de France 2020 aan fans via innovatieve technologie. Zo kunnen zij de wielerwedstrijd op unieke manier vanuit huis volgen en zijn ze onderdeel van een wereldwijde ‘stadion’-ervaring.

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista introduceert Network Automation as a Service met CloudVision

Arista Networks, marktleider in software gebaseerde cloud networking oplossingen, introduceert CloudVision as-a-Service. Deze nieuwe versie van het CloudVision-platform is zowel via de cloud als ‘on-premise’ te implementeren, voor het automatiseren van multi-domein netwerken. De belangrijkste voordelen hiervan zijn een kortere terugverdientijd, ee1

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Meer problemen cloud providers en op andere tijdstippen

Volgens ThousandEyes zijn de afgelopen maanden de problemen bij cloud providers sterk toegenomen. Het aantal incidenten met 100% packet loss nam in het eerste kwartaal met tientallen procenten toe. Zowel de clouds van telco’s als providers lieten dat beeld zien.