IDC: ‘Investeringen in on-premise infrastructuur blijven stabiel’

servers

De investeringen in on-premise infrastructuur blijven de komende jaren gelijk. Dit ondanks een groeiende vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur.

Dit voorspelt IDC. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt voor cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren fors groeit. De markt zou in 2019 goed zijn voor een omzet van 10,8 miljard dollar. IDC verwacht dat dit jaar 40% van alle IT-bestedingen aan infrastructuur cloud-gebaseerd zullen zijn. Het gaat hierbij om switches, storage en servers.

Dit betekent dat de vraag naar cloud-gebaseerde IT-infrastructuur de komende jaren hard groeit. Afgelopen jaar was 14% van alle aangeschafte IT-infrastructuur cloud-gebaseerd. Het percentage loopt naar verwachting dit jaar op tot 17%, waardoor de markt goed is voor en omzet van 4,1 miljard dollar. Desondanks verwacht IDC dat de investeringen in on-premise infrastructuur de komende jaren gelijk blijven.

Lees ook
InterDC is de grootste datacenter-exploitant in Oost-Nederland door recente overname

InterDC is de grootste datacenter-exploitant in Oost-Nederland door recente overname

Alle datacenters van InterDC liggen in de regio Twente en Achterhoek. Een zeer bewuste keuze, gericht op lokale bedrijven. In totaal is er bij InterDC nu plaats voor honderden zogenoemde ‘racks’ met duizenden servers

Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Eteck verwarmt woningen duurzaam met servers van Leafcloud

Datacentra in Nederland verbruiken veel energie. De elektriciteit die door deze ICT-apparatuur gebruikt wordt, genereert ook veel warmte. Warmte die zonder goede bestemming vervolgens verloren gaat. Om die energieverspilling tegen te gaan werken Leafcloud, een leverancier van cloud hosting en Eteck, leverancier van duurzame warmte, sinds vandaag s1

Signet neemt Breedband volledig over

Signet neemt Breedband volledig over

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen. Door de krachten te bundelen versterken de bedrijven hun positie in de connectiviteitsmarkt en verbreden ze hun productportfolio om zo de beste netwerkoplossingen aan klanten te blijven garanderen.