i³ groep bouwt nieuw datacenternetwerk voor Fujicolor

i³ groep uit Vianen gaat een nieuw datacenternetwerk opzetten voor Fujicolor Benelux, fabrikant van photoservice en photofinishing oplossingen. De beschikbare bandbreedte voor de virtuele servers van Fujicolor moet hierdoor vertienvoudigen.

“Fujicolor is al meer dan tien jaar een zeer gewaardeerde klant van i³ groep. Waar wij in het verleden Fujicolor al hielpen met uitdagingen op het gebied van onder andere server en storage zien wij dat de vraagstukken complexer worden. Netwerken zijn als verbindende schakel cruciaal geworden voor de performance van ICT-omgevingen. Wij hebben de afgelopen tijd enorm geïnvesteerd in kennis en expertise op het gebied van networking en zullen ook in de toekomst hier steeds verdergaande stappen in zetten”, zegt Hein Kiemeney, Sales Director i³ groep.

i³ groep leverde eerder een HP C7000 blade chassis aan Fujicolor. Om een koppeling te creëren tussen dit blade chassis en de nieuwe hardware wordt een nieuwe oplossing geïmplementeerd op basis van HP ProCurve 5400 switches en HP Virtual Connect Flex10/10D modules.

Meer over
Lees ook
Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.