Google kondigt ‘Zero Waste to Landfill’ beleid aan

datacenter2

Google kondigt aan een ‘Zero Waste to Landfill’ beleid te gaan hanteren voor zijn datacenters. Dit beleid betekent dat Google geen enkel afval van zijn datacenters nog naar de vuilnisbelt wil brengen.

Het Amerikaanse IT-bedrijf beschikt wereldwijd over 14 datacenters. 6 van deze datacenters voldoen op dit moment voor 100% aan het Zero Waste to Landfill beleid. Het gaat hierbij om datacenters in:

  • Dublin, Ierland
  • Hamina, Finland
  • St Ghislain, België
  • Changhua County, Taiwan
  • Singapore
  • Mayes County, Oklahoma, Verenigde Staten

In een blogpost legt Rachel Futrell, technisch programmamanager datacenterduurzaamheid bij Google, uit dat het Zero Waste to Landfill beleid van Google is gebaseerd op de standaard van de UL Environment. Met deze partij is Google een samenwerking aangegaan om zeker te stellen dat het beleid voldoet aan de definities van de organisatie.

Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.