HP maakt opschalen van eigen datacenter via as-a-Service-model mogelijk

Het bouwen van een datacenter is niet goedkoop. Deze hoge kosten zijn voor bedrijven dan ook een belangrijke reden voor de cloud te kiezen. HP pakt dit probleem aan met een Facility-as-a-Service (FaaS) aanpak voor het uitbreiden van bestaande datacenters.

HP kiest voor een modulaire aanpak, waarbij de klant eisen opstelt op het gebied van capaciteit en provisioning. Daarnaast geeft de klant aan hoe kritiek de applicaties zijn die in de omgeving worden gehost. HP zorgt er vervolgens voor dat de datacenteromgeving bij de klant aan deze eisen voldoet. De klant betaalt HP hiervoor een maandelijks bedrag, dat is gebaseerd op de eisen van de specifieke klant.

Datacenters upgraden wordt aantrekkelijker

Met deze nieuwe aanpak wil HP het voor bedrijven aantrekkelijker maken hun bestaande datacenteromgeving te upgraden. Bedrijven beschikken dankzij de FaaS-aanpak over een eigen on-premise datacenter en profiteren van de voordelen die dit biedt op het gebied van zowel beheer als beveiliging. Het datacenter is echter op ieder moment op of juist omlaag te schalen, zonder dat hiervoor grote investeringen nodig zijn.

De omgeving die HP voor klanten realiseert bestaat doorgaans uit een stroomvoorziening, koelinstallaties en datahallen. De bekabeling, brandblussystemen, beveiligingsmaatregelen en monitoringsoplossingen zijn in deze modules ingebouwd, waardoor deze standaard worden meegeleverd. Klanten kunnen kiezen zelf kiezen voor welke modulaire oplossing van HP zij kiezen. Denk hierbij aan een HP Flexible DC of een HP Performance Optimized Datacenter.

Beschikbaarheid

HP's Facility-as-a-Service is per direct beschikbaar. Meer informatie is hier beschikbaar (PDF).

Dossiers
Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.