HP en Foxconn gaan samen servers ontwikkelen

HP en Foxconn maken bekend samen servers voor datacenters te gaan ontwikkelen. De servers zijn geoptimaliseerd voor de cloud en gericht op serviceproviders.

De twee IT-bedrijven willen met de nieuwe reeks servers inspelen op een behoefte aan een nieuw serverontwerp. Klanten zouden steeds meer behoefte hebben aan cloud-geoptimaliseerde servers die gebruikers snellere reactietijden opleveren. De productlijn wordt gebaseerd op HP's ProLiant servers, inclusief de software-defined webserver Moonshot. De nieuwe reeks servers is gericht de grotere serviceproviders.

Vraag naar computingkracht

Meg Whitman, CEO van HP, stelt dat serviceproviders te maken hebben met een 'mededogenloze vraag naar computingkracht'. Dit zou klanten en partners van HP dwingen een nieuwe stijl van IT te omarmen, die gekenmerkt wordt door systemen van massieve omvang.

Door deze groeiende vraag naar computing power lopen de kosten voor serviceproviders steeds verder op. Hier spelen HP en Foxconn gezamenlijk op in met hun nieuwe serverreeks. De nieuwe servers moeten serviceproviders lager total cost of ownership bieden dankzij een hoge mate van schaalbaarheid.

Langere samenwerking

HP en Foxconn werken al langer samen. Foxconn bouwt onder andere gecontaineriseerde datacenters zoals de EcoPOD. Ook de HP 3Par storage-apparatuur wordt door Foxconn gebouwd.

Dossiers
Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores