Hillstone lanceert loadbanks voor doorlopend testen van PDU’s

hillstone-loadbank-genset

Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert een nieuwe reeks loadbanks. Deze loadbanks kunnen permanent in een datacenter worden geïnstalleerd en maken het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen.

Noodstroomvoorzieningen in een datacenter zijn van cruciaal belang. Het is dan ook noodzakelijk deze systemen regelmatig te testen en daarnaast problemen met de noodstroomvoorziening te voorkomen. Het Britse Hillstone, gespecialiseerd in het testen van datacenters, lanceert de nieuwe reeks GENSET_loadbanks om datacenterbeheerders hierbij te helpen.

Wet Stacking

De nieuwe GENSET_loadbank reeks maakt het onder andere mogelijk doorlopend power distributie units (PDU’s) in het datacenter te testen. Daarnaast pakken de loadbanks ook Wet Stacking aan. Dit is een fenomeen dat optreedt in noodstroomgeneratoren indien zij voor langere tijd op minder dan 60% van hun maximale vermogen opereren. Het fenomeen komt onder andere voor in datacenters.

Noodstroomgeneratoren zijn doorgaans zo uitgemeten dat zij een datacenter dat voor 100% wordt belast kunnen voorzien van voldoende energie. Datacenters draaien echter niet altijd op 100% vermogen, waardoor ook de noodstroomgeneratoren op minder vermogen draaien. Indien de generatoren voor langere tijd voor minder dan 60% worden belast kunnen zij last krijgen van Wet Stacking. Dit is niet alleen inefficiënt, maar kan ook de betrouwbaarheid van generatoren in gevaar brengen.

UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties testen

Om dit probleem aan te pakken introduceert Hillstone nu de nieuwe GENSET_loadbank reeks. Deze loadbanks zijn onder andere in staat de belasting op de generatoren te vergroten om Wet Stacking te voorkomen. Daarnaast kunnen de loadbanks worden gebruikt voor het testen van UPS-systemen, brandstofcellen en koelinstallaties. De loadbanks kunnen geheel automatisch opereren, maar ook handmatig worden bediend. Het is mogelijk de loadbanks te integreren in verschillende populaire BMS en DCIM systemen.

Meer over
Lees ook
Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler, leverancier van energiesystemen voor datacenters, heeft zijn assortiment Ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen (PODS) met inlooptoegang gelanceerd naar aanleiding van de toenemende vraag op de markt naar stroomaggregaten met hoog vermogen. Deze beschikken over de hoogste normen met betrekking tot prestaties, betrouwbaarheid, ste1

Caterpillar gaat samenwerking aan met Microsoft voor de levering van noodstroom aan Zweedse datacenters

Caterpillar gaat samenwerking aan met Microsoft voor de levering van noodstroom aan Zweedse datacenters

Caterpillar Inc. heeft bekend gemaakt dat Microsoft gebruik zal maken van de aggregaten Cat® C175-20 en C18 als integrale oplossingen voor de levering van noodstroom tijdens de eerste fase van de bouw van zijn Zweedse datacenters. Al deze aggregaten kunnen draaien op Preem Evolution Diesel Plus, een duurzame vloeibare brandstof.

Vertiv lanceert volgende generatie UPS-systeem voor kritische toepassingen

Vertiv lanceert volgende generatie UPS-systeem voor kritische toepassingen

Vertiv introduceert de Vertiv™ Liebert® EXM2. Dit is een driefasige monolithische noodstroomvoorziening (UPS) die een dubbele conversie-efficiëntie biedt tot 97 procent. Dit neemt verder toe tot 98,8 procent met de dynamische online modus. Met een vermogen van 100 tot 250 kVA en de toch compacte en flexibele afmeting is de Liebert EXM2 geschikt vo1