Google opent tweede Belgische datacenter

datacenter2

Google opent een tweede Belgische datacenter in Saint-Ghislain, in de omgeving van Bergen. Het bedrijf investeert in totaal 300 miljoen euro in het project, waarbij de bestaande infrastructuur van Google in Saint-Ghislain wordt uitgebreid.

Dit meldt ZDNet. Het datacenter van Google in Saint-Ghislain opende in 2010 zijn deuren. In 2013 kondigde Google een tweede fase aan, waarin het datacenter werd uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar zijn diensten. Deze tweede fase is nu dus afgerond.

Berekend op uitbreiding

Tijdens de oorspronkelijk bouw van de locatie was al rekening gehouden met deze uitbreiding. Zo is in een nabijgelegen kanaal een installatie aangebracht die het koelwater zuivert. Deze installatie heeft bij de oorspronkelijke bouw al voldoende capaciteit gekregen voor deze tweede fase. Ook wat betreft nutsvoorzieningen was de locatie al voorbereid.

In totaal gaan 300 mensen te werk in het datacenter. Onderzoek van Copenhagen Economics wijst uit dat het datacenter de Belgische economie inmiddels al zo’n 900 miljoen euro heeft opgeleverd.

Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.