Google bereidt de bouw van zijn derde datacenter Eemshaven nu al voor

090716_datacenter

Het tweede datacenter van Google in de Eemshaven heeft net zijn deuren geopend. Google is echter nu al bezig met de planning voor de bouw van een derde datacenter in de regio. Een tijdslijn voor de bouw hiervan kan het bedrijf echter niet geven.

Dit zegt Joe Kava, vice-president Google en verantwoordelijk voor de datacenters van het bedrijf, in een interview met Computable. Kava benadrukt dat Google voor de komende jaren voldoende capaciteit beschikbaarheid in de regio. Zo doet het bedrijf aan ‘retrofitting’, waarbij nieuwe technologie in bestaande systemen wordt geplaatst. Vooral bij servers speelt dit een belangrijke rol. De koeling en energie-infrastructuur krijgt ongeveer eens per achttien maanden een update.

Voorbereidingen zijn tijdrovend

“Wij denken nu al na over een derde datacenter in de Eemshaven en zijn al bezig met de voorbereidingen, zoals het aanvragen van vergunningen voor onder meer het heien. Ik kan geen tijdslijn geven maar de voorbereidingen voor de bouw van een datacenter zijn tijdrovend. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen”, aldus Kava.

Lees het volledige interview met Joe Kava bij Computable.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.