Gartner: ’West-Europese investeringen in datacentersystemen groeien zowel in 2016 als 2017’

West-Europese bedrijven investeren in 2016 naar verwachting 42,3 miljard dollar in datacentersystemen. Dit is 1,8% meer dan in 2015. In 2017 stijgen de investeringen in datacentersystemen opnieuw. De investeringen nemen in dit jaar naar verwachting met 1% toe tot 42,7 miljard dollar.

Dit voorspelt Gartner. Ook in de EMEA-regio stijgen de investeringen in datacentersystemen. Bedrijven in de EMEA-regio investeren in 2017 naar verwachting 58,9 miljard dollar in datacentersystemen. Dit is 1,4% meer dan in 2016. Dit jaar komt de omzet uit datacentersystemen naar verwachting uit op 58,2 miljard dollar.

Investeringen in software stijgen

Gartner meldt ook dat de investeringen in software in de EMEA-regio naar verwachting in 2016 met 6% stijgen tot 112,2 miljard dollar. In 2017 groeien de investeringen naar verwachting met 6,8% tot 119,8 miljard dollar. Als we kijken naar West-Europa groeien de investeringen in software in 2016 met 5,3% tot iets minder dan 92 miljard dollar. In 2017 komt de groei naar verwachting uit op 6,2% en wordt zo’n 97,6 miljard dollar in software geïnvesteerd door West-Europese bedrijven.

Gartner merkt op dat traditioneel de investeringen in datacentersystemen stijgen naarmate de investeringen in software toenemen. De groeiende omarming van software as a service (SaaS) en andere cloudmodellen zorgt er echter voor dat de investeringen in datacentersystemen achterblijven op de investeringen in software.

Ook de totale IT-investeringen groeien

Het onderzoeksbureau voorspelt daarnaast dat de totale IT-investeringen in West-Europa in 2016 met 0,2% groeien tot 790,7 miljard dollar. In 2017 stijgen de IT-investeringen opnieuw, ditmaal met 1,6% tot 803,5 miljard dollar.

Ook in de EMEA-regio groeien de IT-investeringen. In 2016 groeien de investeringen naar verwachting met 0,6% tot 1,23 biljoen dollar. In 2017 is deze groei met 1,9% groter. Naar verwachting investeren bedrijven in de EMEA-regio in 2017 zo’n 1,25 biljoen dollar in IT.

Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.