Gartner neemt Schneider Electric als leider op in Magic Quadrant

Schneider Electric is uitgeroepen tot 'Leader' in het Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM) van Gartner. Het bedrijf krijgt deze positie toegewezen met het oog op StruxureWare for Data Centers.

StruxureWare for Data Centers een softwaresuite voor het beheren van de infrastructuur in een datacenter. Organisaties kunnen met de oplossing facilitaire zaken zoals energie, koeling en beveiliging beheren. Daarnaast kunnen zij een brug slaan naar het IT-beheer.

In ontwikkeling

Eerder dit jaar kondigde Schneider Electric een partnerschap aan met Vigilent for Data Center Operation: Cooling Optimize. Deze module kan automatisch issues met de temperatuur van luchtstromen verhelpen. Ook integreerde Schneider Electric eerder dit jaar hun oplossing met HP's Universal Configuration Management Database. Deze integratie verbetert de communicatie tussen IT Service Management (ITSM) met DCIM-platforms, waardoor een samenhangender beheer van datacenter-assets mogelijk is. Versie 7.4 van StruxureWare for Data Centers is onlangs gelanceerd. Deze versie maakt onder andere co-locatiebeheer mogelijk en integreert met bestaande DCIM-oplossingen.

'Wij geloven dat het Magic Quadrant voor DCIM bewijst dat deze markt volwassen aan het worden. Organisaties hebben immers steeds meer behoefte aan transparantie', zegt Paul Bron, Schneider Electric's vice-president IT Business voor Nederland.

Lees ook
Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij de...

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

‘Gebruik van DCIM is stadium van enkel monitoring voorbij’

Dat zegt Justin Blumling, Solutions Architect bij Panduit in een interview. Ook ziet hij steeds meer datacenters die Datacenter Infrastructure Management integreren met asset management. Met name software van ServiceNow wordt daarbij veel gebruikt.

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

PowerZook: Datacentermanagers krijgen het een stuk eenvoudiger

Jacarta heeft met PowerZook een onopvallende, robuuste en duurzame sensor op de markt gebracht dat de datacentermanager enorm gaat helpen bij de uitdaging om efficiënt en met minimale kosten 24 × 7 uptime te zijn.