Facebook stelt PUE- en WUE-dashboard als open source beschikbaar

facebookpuewuedashboard

Een dashboard helpt Facebook de Power Usage Efficiency en Water Usage Efficiency van zijn datacenters in kaart te brengen. Het bedrijf kan hierdoor zijn stroom- en watergebruik optimaliseren. Het bedrijf stelt deze dashboard nu als open source beschikbaar aan andere datacenterbeheerders.

Facebook stelt de broncode van de dashboard als open source beschikbaar. Iedere ontwikkelaar kan hierdoor de broncode van het dashboard bestuderen en deze gebruiken om een eigen dashboard te ontwikkelen. De code bestaat uit twee delen: een front-end user interface en een back-end data aggregator. Deze componenten kunnen geïntegreerd aan het werk worden gezet, maar ook los worden gebruikt.

PUE en WUE monitoren

De dashboard wordt door Facebook gebruikt om continue de PUE en WUE van zijn datacenters te monitoren. Deze continue stroom van informatie helpt het bedrijf eventuele fluctuaties in het gebruik direct op te sporen en verhelpen, waardoor het verbruik van stroom en water door zijn datacenters wordt geoptimaliseerd. Niet alleen ontlast het bedrijf hiermee het milieu, ook bespaart het bedrijf op energie- en waterkosten.

Het hulpmiddel wordt op dit moment door Facebook gebruikt in zijn datacenter in Prineville, Oregon en Forest City in het North Carolina. Op korte termijn wordt het dashboard ook geïmplementeerd in het Zweedse Luleå en de Amerikaanse staat Iowa, waar het bedrijf eveneens over datacenters beschikt.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...