Facebook stelt PUE- en WUE-dashboard als open source beschikbaar

facebookpuewuedashboard

Een dashboard helpt Facebook de Power Usage Efficiency en Water Usage Efficiency van zijn datacenters in kaart te brengen. Het bedrijf kan hierdoor zijn stroom- en watergebruik optimaliseren. Het bedrijf stelt deze dashboard nu als open source beschikbaar aan andere datacenterbeheerders.

Facebook stelt de broncode van de dashboard als open source beschikbaar. Iedere ontwikkelaar kan hierdoor de broncode van het dashboard bestuderen en deze gebruiken om een eigen dashboard te ontwikkelen. De code bestaat uit twee delen: een front-end user interface en een back-end data aggregator. Deze componenten kunnen geïntegreerd aan het werk worden gezet, maar ook los worden gebruikt.

PUE en WUE monitoren

De dashboard wordt door Facebook gebruikt om continue de PUE en WUE van zijn datacenters te monitoren. Deze continue stroom van informatie helpt het bedrijf eventuele fluctuaties in het gebruik direct op te sporen en verhelpen, waardoor het verbruik van stroom en water door zijn datacenters wordt geoptimaliseerd. Niet alleen ontlast het bedrijf hiermee het milieu, ook bespaart het bedrijf op energie- en waterkosten.

Het hulpmiddel wordt op dit moment door Facebook gebruikt in zijn datacenter in Prineville, Oregon en Forest City in het North Carolina. Op korte termijn wordt het dashboard ook geïmplementeerd in het Zweedse Luleå en de Amerikaanse staat Iowa, waar het bedrijf eveneens over datacenters beschikt.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.