Facebook stelt PUE- en WUE-dashboard als open source beschikbaar

facebookpuewuedashboard

Een dashboard helpt Facebook de Power Usage Efficiency en Water Usage Efficiency van zijn datacenters in kaart te brengen. Het bedrijf kan hierdoor zijn stroom- en watergebruik optimaliseren. Het bedrijf stelt deze dashboard nu als open source beschikbaar aan andere datacenterbeheerders.

Facebook stelt de broncode van de dashboard als open source beschikbaar. Iedere ontwikkelaar kan hierdoor de broncode van het dashboard bestuderen en deze gebruiken om een eigen dashboard te ontwikkelen. De code bestaat uit twee delen: een front-end user interface en een back-end data aggregator. Deze componenten kunnen geïntegreerd aan het werk worden gezet, maar ook los worden gebruikt.

PUE en WUE monitoren

De dashboard wordt door Facebook gebruikt om continue de PUE en WUE van zijn datacenters te monitoren. Deze continue stroom van informatie helpt het bedrijf eventuele fluctuaties in het gebruik direct op te sporen en verhelpen, waardoor het verbruik van stroom en water door zijn datacenters wordt geoptimaliseerd. Niet alleen ontlast het bedrijf hiermee het milieu, ook bespaart het bedrijf op energie- en waterkosten.

Het hulpmiddel wordt op dit moment door Facebook gebruikt in zijn datacenter in Prineville, Oregon en Forest City in het North Carolina. Op korte termijn wordt het dashboard ook geïmplementeerd in het Zweedse Luleå en de Amerikaanse staat Iowa, waar het bedrijf eveneens over datacenters beschikt.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.