Facebook stelt PUE- en WUE-dashboard als open source beschikbaar

facebookpuewuedashboard

Een dashboard helpt Facebook de Power Usage Efficiency en Water Usage Efficiency van zijn datacenters in kaart te brengen. Het bedrijf kan hierdoor zijn stroom- en watergebruik optimaliseren. Het bedrijf stelt deze dashboard nu als open source beschikbaar aan andere datacenterbeheerders.

Facebook stelt de broncode van de dashboard als open source beschikbaar. Iedere ontwikkelaar kan hierdoor de broncode van het dashboard bestuderen en deze gebruiken om een eigen dashboard te ontwikkelen. De code bestaat uit twee delen: een front-end user interface en een back-end data aggregator. Deze componenten kunnen geïntegreerd aan het werk worden gezet, maar ook los worden gebruikt.

PUE en WUE monitoren

De dashboard wordt door Facebook gebruikt om continue de PUE en WUE van zijn datacenters te monitoren. Deze continue stroom van informatie helpt het bedrijf eventuele fluctuaties in het gebruik direct op te sporen en verhelpen, waardoor het verbruik van stroom en water door zijn datacenters wordt geoptimaliseerd. Niet alleen ontlast het bedrijf hiermee het milieu, ook bespaart het bedrijf op energie- en waterkosten.

Het hulpmiddel wordt op dit moment door Facebook gebruikt in zijn datacenter in Prineville, Oregon en Forest City in het North Carolina. Op korte termijn wordt het dashboard ook geïmplementeerd in het Zweedse Luleå en de Amerikaanse staat Iowa, waar het bedrijf eveneens over datacenters beschikt.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.