Facebook en Microsoft treden toe tot Renewable Energy Buyers Alliance

zonnepanelen

Zowel Facebook als Microsoft treedt toe tot de Renewable Energy Buyers Alliance. Deze alliantie richt zich op het afsluiten van deals rond wind- en zonne-energie voor bedrijven.

Dit meldt de Financial Times. De Renewable Energy Buyers Alliance is opgericht om barrières te doorbreken waar bedrijven tegen aanlopen tijdens onderhandelingen met energiemaatschappijen. Door deze onderhandelingen te stroomlijnen wil de alliantie bedrijven helpen duurzamere energie te gebruiken en hun impact op het milieu terug te dringen. Hiermee wil de alliantie in 2025 60 gigawatts aan duurzame energie hebben toegevoegd aan het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk.

De alliantie staat onder leiding van de milieubewegingen Business for Social Responsibility, het World Resources Institute, het World Wildlife Fund en het Rocky Mountain Institute. Meer dan 60 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Renewable Energy Buyers Alliance, waaronder Alphabet, Amazon, General Motors, Unilever en Walmart. Hier komen nu dus ook Facebook en Microsoft bij.

Dossiers
Lees ook
Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft gisteren de aftrap gegeven van de bouw van het nieuwe Google-datacenter in de Groningse Eemshaven. Google investeert in vier jaar tijd 600 miljoen euro in het project. In totaal moeten 150 nieuwe vaste banen in de regio worden gecreëerd. Minister Kamp verwacht dat het niet blijft bij deze 150 vaste ba1

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple wil zijn datacentercampus in Reno, Californië in de Verenigde Staten uitbreiden. De locatie moet worden voorzien van vier nieuwe gebouwen met een vloeroppervlak van in totaal ruim 9.500 vierkante meter. Dit meldt de Reno Gazette-Journal op basis van aanvragen die Apple bij de lokale overheid heeft ingediend. Het datacenter in Reno wordt in f1