Eurofiber ontvangt ISO 50001-certificering voor Tier3-datacenter in Utrecht

090716_datacenter

Eurofiber heeft de ISO 50001-certificering ontvangen voor zijn Tier3-datacenter in Utrecht. De ISO 50001-norm richt zich specifiek op het terugdringen van het energieverbruik.

Eerder behaalde Eurofiber voor het Utrechtse datacenter ook al certificeringen voor zijn kwaliteitssysteem (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieumanagementsysteem (ISO 14001). Hier komt nu dus de ISO 50001-certificering bij.

“We zijn er heel trots op dat ons datacenter als één van de eerste in Nederland zo uitgebreid gecertificeerd is”, zegt Arian de Korte, Director Network Operations van Eurofiber. “De ISO 50001-certificering is een mondiale norm voor energiemanagement die richtlijnen biedt om onze energieprestaties verder te verbeteren. Dit helpt ons om energie te besparen, de CO2-uitstoot te beperken en kosten te reduceren. Ons datacenter maakt bovendien volledig gebruik van in Nederland opgewekte groene stroom met het SKM-keurmerk. Alles wat we aan stroom betalen, wordt ook in Nederlandse windparken geïnvesteerd.”

Dossiers
Lees ook
KPN ontvangt Tier III-certificering voor Amsterdams datacenter

KPN ontvangt Tier III-certificering voor Amsterdams datacenter

Het datacenter van KPN aan de Paalbergweg in Amsterdam ontvangt een Tier III certificaat. Het certificaat ie toegekend door het Amerikaanse Uptime Institute. KPN stelt de enige Nederlandse partij te zijn die over een Tier III-certificering beschikt. "Datacenters over de gehele wereld worden gebouwd of aangeboden, volgens de richtlijnen van het Amerikaanse...

Groeiende behoefte aan certificering

Groeiende behoefte aan certificering

Wanneer ik datacenter operators in Nederland vraag hoe zij tegen certificering aankijken, geven ze meestal aan dat ze graag certificeren wanneer hun klant er expliciet om vraagt. Wanneer niemand erom vraagt heeft het ook weinig zin. “Voor wie zouden we het dan doen?”. Er zijn al behoorlijk wat certificaten in omloop die in het datacenter wereldje worden...