Eurofiber neemt Brightfiber over

Eurofiber-logo2020

Eurofiber neemt de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber over.

Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken. Brightfiber ontwikkelt, bouwt en beheert glasvezelnetwerken op bedrijvenparken in Nederland. Sinds de oprichting in 2015 heeft Brightfiber eigen glasvezelnetwerken aangelegd op 15 bedrijventerreinen.

'We zijn de afgelopen jaren zeer succesvol geweest door bedrijvenparken te voorzien van hoogwaardige glasvezelverbindingen op basis van vraagbundeling,' vertelt Directeur Brightfiber, Jim Kervezee. 'Nu is het tijd om ons netwerk onder te brengen in het internationale netwerk van Eurofiber, de grootste zakelijke glasvezelaanbieder in de Benelux. Onze klanten zullen profiteren van de schaalgrootte en de expertise van Eurofiber.'

'Het bedrijfsleven bevindt zich midden in een digitale transformatie, met grote gevolgen voor de eisen die ondernemingen stellen aan de capaciteit en betrouwbaarheid van hun digitale verbindingen, vertelt Managing director Eurofiber Nederland, Paul Naastepad. 'Bandbreedte- en redundantie-eisen die tot voor kort vooral door grote ondernemingen en organisaties werden gesteld, worden ook in het midden- en kleinbedrijf steeds meer gemeengoed. Dit geeft Eurofiber ruimte om ook in deze segmenten uit te breiden. De acquisitie van Brightfiber past in dit plaatje.'

Lees ook
QTS neemt Zentrys over

QTS neemt Zentrys over

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen.

RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

RETN, een internationale aanbieder van netwerkdiensten, kondigt een belangrijke uitbreiding van zijn netwerkinfrastructuur in Nederland aan. De uitbreiding omvat de vestiging van twee nieuwe Points of Presence (PoPs) in Rotterdam, waarmee het totaal aantal PoPs in Nederland op 29 komt. De PoPs komen in NorthC Zestienhoven en bij Smartdc.