Eurofiber neemt Brightfiber over

Eurofiber-logo2020

Eurofiber neemt de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber over.

Met de overname versterkt Eurofiber zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken. Brightfiber ontwikkelt, bouwt en beheert glasvezelnetwerken op bedrijvenparken in Nederland. Sinds de oprichting in 2015 heeft Brightfiber eigen glasvezelnetwerken aangelegd op 15 bedrijventerreinen.

'We zijn de afgelopen jaren zeer succesvol geweest door bedrijvenparken te voorzien van hoogwaardige glasvezelverbindingen op basis van vraagbundeling,' vertelt Directeur Brightfiber, Jim Kervezee. 'Nu is het tijd om ons netwerk onder te brengen in het internationale netwerk van Eurofiber, de grootste zakelijke glasvezelaanbieder in de Benelux. Onze klanten zullen profiteren van de schaalgrootte en de expertise van Eurofiber.'

'Het bedrijfsleven bevindt zich midden in een digitale transformatie, met grote gevolgen voor de eisen die ondernemingen stellen aan de capaciteit en betrouwbaarheid van hun digitale verbindingen, vertelt Managing director Eurofiber Nederland, Paul Naastepad. 'Bandbreedte- en redundantie-eisen die tot voor kort vooral door grote ondernemingen en organisaties werden gesteld, worden ook in het midden- en kleinbedrijf steeds meer gemeengoed. Dit geeft Eurofiber ruimte om ook in deze segmenten uit te breiden. De acquisitie van Brightfiber past in dit plaatje.'

Lees ook
Districomm BV neemt compleet IT-portfolio over van Vakbladen.com

Districomm BV neemt compleet IT-portfolio over van Vakbladen.com

Districomm BV, uitgever van onder meer TBM en ITchannelPRO, heeft met Vakbladen.com uit Den Haag overeenstemming bereikt over de overname van haar portfolio IT-bladen, met titels als DatacenterWorks, Infosecurity Magazine en CloudWorks.

Vijf nieuwe leden voor branchevereniging NLconnect

Vijf nieuwe leden voor branchevereniging NLconnect

Eurofiber, AVM, Breedband Tilburg, EK Media en AFIBER hebben zich aangesloten bij NLconnect, de brancheorganisatie van de breedband-industrie.

NTT Ltd. breidt datacenterdekking wereldwijd uit

NTT Ltd. breidt datacenterdekking wereldwijd uit

De divisie Global Data Centers van NTT Ltd. opent binnenkort nieuwe datacenters in India, het Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Maleisië en Indonesië. Wanneer deze datacenters volledig operationeel zijn, leveren ze meer dan vierhonderd megawatt (MW) aan IT-load voor deze markten.