Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm_Task_Force_Video_Fire_Detection

Euralarm heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe Task Force, genaamd Video Brand-detectie of Video Fire Detection (VFD). Deze stap markeert voor de organisatie een belangrijke verschuiving in de benadering van brandveiligheid, door de integratie van videotechnologieën in de strijd tegen brandgevaar in onder andere datacenters.

De zogeheten ‘Video-Brand-Detectie Task Force’ heeft als missie het onderzoeken en evalueren van de potentie van videotechnologie, inclusief thermische beeldvorming, voor de detectie van branden. Dit omvat een breed scala aan producten, systemen en installatiemethoden die gericht zijn op het benutten van visuele en thermische data om branden snel en efficiënt te detecteren. De vorming van deze taskforce volgt op de erkenning van video als een snelgroeiende technologie binnen de brandbeveiligingssector. Video kan aanzienlijke voordelen bieden als het gaat om het vroegtijdig detecteren van brand en het initiëren van een respons.

De primaire focus van de task force ligt op het in kaart brengen van de huidige stand van zaken op het gebied van standaardisatie voor video-branddetectie, zowel op internationaal, Europees als nationaal niveau. Dit omvat een evaluatie van bestaande normen en richtlijnen evenals de activiteiten van testbedrijven. Een belangrijk aspect van het werk van de taskforce is het identificeren van gebieden waar bestaande normen verbeterd kunnen worden of waar nieuwe normen ontwikkeld moeten worden om de integratie van branddetectietechnologieën op basis van video in Europese datacenters en andere kritieke infrastructuur te faciliteren.

Parallel aan deze standaardisatie-inspanningen, zal men een actieplan ontwikkelen. Dit plan zal aanbevelingen bevatten over de opname van op video gebaseerde branddetectietechnologieën in Europese normen. Het plan zal tevens dienen als leidraad voor de verdere ontwikkeling en implementatie van deze technologieën binnen de sector. Het uiteindelijke doel is om de veiligheid van datacenters en andere belangrijke faciliteiten aanzienlijk te verbeteren door middel van een vroegtijdige en accurate branddetectie.

 Momenteel is de taskforce op zoek naar een voorzitter, die een cruciale rol zal spelen in het leiden van deze initiatieven. De voorzitter zal worden ondersteund door de technisch manager van de brandsectie van Euralarm. Deze zoektocht benadrukt het belang en de urgentie van het project, evenals de noodzaak voor ervaren leiderschap om de potentie van video branddetectie volledig te realiseren.

 

Meer over
Lees ook
Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Een SSD die verdwenen was uit een datacenter van SAP in Walldorf is opgedoken op eBay. Dat meldt The Register in een artikel.

Voor Amerikanen was het vreemd een datacenter onder NAP

Voor Amerikanen was het vreemd een datacenter onder NAP

Jarenlang kwam bij elke discussie over het werven van klanten voor een datacenter wel ter sprake dat Amerikanen moeite hadden met de ligging onder NAP. Aangezien een groot deel van Nederland en daarmee het overgrote deel van de datacenters onder NAP liggen was er extra uitleg nodig.