Euralarm en Fire Suppression System Association gaan samenwerken rond onderwijs en onderzoek

_55360af1-b67f-402e-b90f-3d6b3291ed3e

Twee belangrijke belangenorganisaties op het gebied van brandveiligheid hebben besloten nauw te gaan samenwerken op terreinen als onderzoek en onderwijs. Het gaat om Euralarm en de Amerikaanse Fire Suppression System Association. Beide organisaties richten zich ook nadrukkelijk op datacenters, serverruimtes en telco-ruimtes.

Tot de samenwerkingsgebieden die de twee organisaties nu hebben gedefinieerd behoren onder andere technische begeleiding, onderzoek en ontwikkeling, en samenwerking op het gebied van vaste brandbestrijdingssystemen.

Euralarm vertegenwoordigt de Europese elektronische brand- en beveiligingsindustrie en ontwikkelt kennis en expertise voor zowel de industrie, gebruikers van branddetectie en -blussingssystemen, maar adviseert ook beleidsmakers en normalisatie-instellingen. De leden ontwikkelen systemen en diensten voor branddetectie en -blussing, inbraakdetectie, toegangscontrole, videobewaking, alarmtransmissie en alarmontvangstcentrales. Euralarm i- opgericht in 1970 - vertegenwoordigt meer dan 5000 bedrijven in de brandbeveiligings- en beveiligingsindustrie die samen meer dan 67 miljard euro omzetten. De leden van Euralarm zijn nationale verenigingen en individuele bedrijven uit heel Europa.

De Amerikaanse Fire Suppression Systems Association (FSSA) is een non-profit brancheorganisatie op het gebied van brandbeveiliging. De vereniging richt zich op duurzame brandbeveiliging voor mensen, eigendommen en het milieu. De FSSA kent leden binnen en buiten de VS en bestaat uit installateurs, fabrikanten, adviseurs, academici en leveranciers die samenwerken om ideeën en strategieën uit te wisselen rond brandbestrijdingssystemen.

Lees ook
Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

Intel en Submer ontwikkelen koeloplossing voor 1000W CPU's

De enige tijd terug aangekondigde samenwerking tussen Intel en Submer heeft een eerste product opgeleverd: de Forced Convection Heat Sink (FCHS). Deze koeloplossing is ontworpen voor chips met een thermisch vermogen (TDP) van 1000W en hoger. Volgens de twee bedrijven biedt het een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor toekomstige datacent1