EnerSys introduceert UPS-systeem op basis Thin Plate Pure Lead technologie

Het Amerikaanse EnerSys introduceert een nieuwe reeks uninterruptible power supply (UPS)-systemen. De DataSafe XE UPS’en maken gebruik van (TPPL) technologie en kunnen beter overweg met hoge temperaturen dan conventionele UPS-systemen.

enersys-DataSafe XE EnerSys stelt dat de DataSafe XE de eerste TPPL UPS is die specifiek is ontworpen voor datacenters. Met de TPPL technologie wil het bedrijf twee problemen aanpakken die veel voorkomen bij conventionele loodzuur accu’s: gridcorrosie en het uitzetten van het lood indien batterijen worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

-40°C tot 50°C

De accu’s opereren het best tussen -40°C en 50°C. Datacenterbeheerders kunnen de temperatuur in hun datacenter hierdoor hoger laten oplopen, mits de overige apparatuur in het datacenter dit toelaat. Hierdoor hoeft minder gekoeld te worden, waardoor op de energierekening kan worden bespaard. Daarnaast kunnen de accu’s dankzij de hogere temperaturen waarmee zij overweg kunnen gebruikt worden in high density datacenteromgevingen, waar de temperatuur door de hoge dichtheid van servers kan oplopen.

De DataSafe XE UPS’en maken gebruik van een ‘Absorbed Glass Mat’ (AGM) constructie en bevatten meer platen in een twee volt accu. Iedere plaat is gemaakt van zeer puur lood, wat helpt de gasvorming in de accu terug te dringen en de levensduur van de accu’s volgens EnerSys verdrievoudigd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Onlangs verwoestte een forse brand een datacenter in het Franse Saint-Trivier-sur-Moignan. Aangezien er niet zo heel vaak brand is in een datacenter, trekt een dergelijk nieuwsbericht volop de aandacht van analisten. Het datacenter werd gerund door Maxnod en werd dusdanig beschadigd dat de faciliteiten volledig offline ging. Analisten maken zich n1

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

Dat meldt Energy-Storage.news, een website die de ontwikkelingen op het gebied van energieopslag op de voet volgt. Dat is goed nieuws voor datacenters en telco die door middel van batterijen en de tijdelijke opslag van energie een actievere rol in de energietransitie willen spelen.

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort va1