Emerson Network Power werkt aan ontwerp van Zweeds Facebook-datacenter

facebook-lulea

Emerson Network Power, werkt samen met Facebook aan het ontwerp en de bouw van het tweede Facebook-datacenter in Zweden. Het datacenter wordt gebouwd in de plaats Luleå, waar ook het andere Zweedse datacenter van Facebook staat.

Luleå 2 wordt de pilot van Facebook's nieuwe 'rapid deployment data center' (RDDC). Dit datacenter is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met Emerson Network Power. Het datacenter maakt gebruik van modulaire elementen, waaronder prefab onderdelen die op locatie in elkaar worden gezet. Deze werkwijze versnelt de implementatietijd van het datacenter aanzienlijk en vermindert de hoeveelheid materiaal die voor het datacenter wordt gebruikt.

Verscheepbare modules

Emerson Network Power levert ruim 250 verscheepbare modules voor het nieuwe datacenter, dat ruim 11.500 vierkante meter groot wordt. Emerson levert onder andere modules voor de stroomvoorziening, adiabatische luchtbehandeling, waterzuiveringsinstallatie en 'superstructure'-oplossingen.

Net als het eerste Zweedse datacenter van Facebook zal Luleå 2 volledig met duurzame energie worden aangedreven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.