Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

chip to chip

 

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s. De elektrische vereisten hiervoor zijn uitdagend, waarbij voorspellende analyses en simulaties nodig zijn voor volledige kanaalontwikkeling van individuele modules om de hoogste niveaus van elektrische, mechanische, fysieke en signaalintegriteit te garanderen.

De eerste fabrikant die hier nu mee komt, is Molex. Deze firma heeft nu de Mirror Mezz Enhanced uitgebracht, wat een aanvulling is op de Mirror Mezz-familie van genderloze board-to-board-connectoren (dus niet male of female). Het ondersteunt 224 Gbps-PAM4-snelheden, terwijl het tegemoet komt aan verschillende hoogte-eisen en PCB-ruimtebeperkingen. Dit breidt de mogelijkheden uit van Mirror Mezz en Mirror Mezz Pro, die overigens werden geselecteerd als de Open Control Module (OCM)-standaard door OCP’s Open Accelerator Infrastructure Group.

Inception is het eerste Molex-genderloze backplane-systeem dat is ontworpen vanuit een Cable first-perspectief. Het biedt meer toepassingsflexibiliteit en variabele pitch-dichtheden, optimale signaalintegriteit en vereenvoudigde integratie met meerdere systeemarchitecturen. De vereenvoudigde SMT-lancering vermindert onder andere de behoefte aan gecompliceerde boarddrill op de PCB-interface. De opties voor meerdere draaddiktes kunnen worden gecombineerd met aangepaste lengtes, zowel intern als extern, voor optimale kanaalprestaties.

Het 224 Gbps-PAM4 near-ASIC connector-to-cable systeem biedt robuuste, betrouwbare prestaties, stelt het bedrijf, met onder andere als voordeel een schroefverbinding na koppeling, een geïntegreerde trekontlastingsfunctie en een volledig beschermde “thumb proof" koppelingsinterface om betrouwbaarheid op lange termijn te garanderen. Hoogwaardige twinax en een innovatieve afschermingsstructuur zorgen voor goede Tx/Rx-isolatie.

De OSFP 1600 I/O-producten omvatten nu tevens een SMT-connector en kooi, BiPass, samen met Direct Attach (DAC) en Active Electrical Cable (AEC)-oplossingen gebouwd voor 224 Gbps-PAM4 per lane en een totale snelheid van 1,6T per connector. Verbeterde afscherming minimaliseert overspraak en verhoogt de signaalintegriteit bij een hogere Nyquist-frequentie.

Ook de QSFP 800- en QSFP-DD 1600-oplossingen van het bedrijf zijn inmiddels geüpgrade om SMT-connector en kooi, BiPass, samen met DAC- en AEC-oplossingen te bieden die zijn gebouwd voor 224 Gbps-PAM4 per lane of een totale snelheid van 1,6T per connector.

Lees ook
Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf. De PC-activiteiten va1

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

Microsoft's groene datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming moet volgende maand volledig operationeel zijn. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van biogas, dat afkomstig is van een waterzuiveringsinstallatie. De opening van het datacenter heeft flink wat vertraging op gelopen. De bouw van het datacenter werd in november 2012 door M1

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1