DMTF en The Green Grid ontwikkelen DCIM schema’s voor power en koeling

DMTF en The Green Grid gaan zich gezamenlijk richten op power en koeling. De bedrijven gaan ondermeer Data Center Infrastructure Management (DCIM) schema’s ontwikkelen voor power en koeling.

DMTF_Redfish_logo_R Het werk van de partijen wordt onderdeel van DMTF’s open industriestandaardspecificatie en -schema Redfish. DMTF’s Redfish is ontworpen om te voldoen aan de eindverwachtingen van gebruikers op het gebied van eenvoudig en veilig beheer van moderne schaalbare infrastructuur. Redfish specificeert een RESTful interface en zet JSON payloads in om klanten te helpen oplossingen te integreren met hun bestaande tools.

Standaard software defined datacenter API

“Efficiënte power en koeling zijn kritieke zorgen in het beheer van converged IT-infrastructuur”, aldus Jeff Hilland, directeur van DMTF. “Het doel van Redfish is het publiceren van een standaard software defined datacenter API voor het beheer van alle componenten in het datacenter. De samenwerking met The Green Grid - een belangrijk consortium dat werkt aan het verbeteren van de efficiëntie van IT en datacenterresources wereldwijd - aan deze schema’s maakt via één enkelvoudige en open industriestandaard oplossingen en optimalisaties die voorheen onmogelijk waren.”

Onze sterke coöperatieve relatie met DMTF geeft experts van The Green Grid-leden de mogelijkheid te helpen bij het definiëren van DMTF Redfish schema’s voor power- en koelapparatuur. Deze schema’s verbeteren het vermogen van DCIM producten om een holistische datacenterbeheerervaring te creëren”, aldus Roger Tipley, directeur en bestuursvoorzitter van The Green Grid. “Leden van The Green Grid beschikken over de technische expertise om praktische raamwerken te creëren voor het verbeteren van de efficiëntie van resources. Samen met DMTF leveren wij een consistentere instrumentatie-interface voor apparaat voor het inventariseren, monitoren, configureren en onderhouden van datacenterapparatuur.”

Redfish API Utilisatie project

Het Redfish API Utilisatie project van The Green Grid ontwikkelt:

  • aanbevelingen voor architecturele referentieomschrijvingen met betrekking op beheerbare interfaces gebaseerd op Redfish REST services;
  • voorbeelden van representaties van apparatuur op basis van Redfish-gebaseerde datadefinities en schema’s;
  • en analyses van de waardepropositie van zowel tools als evaluatiealgoritmes op basis van Redfish REST Service API’s.

De initiële schema’s - die nog niet definitief zijn - kunnen alvast worden bekeken in DSP-IS0005_0.1a - Redfish DCIM Artifacts. The Green Grid nodigt geïnteresseerden uit input te leveren voor en commentaar te geven op het werk via de DMTF Technology Submission and Feedback Portal.

Meer over
Lees ook
Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.

AI gaat helpen koeling te verbeteren

AI gaat helpen koeling te verbeteren

Software is de feitelijke oorzaak van het energiegebruik van datacenters. Daarom is het interessant om te zien dat steeds meer softwarebedrijven zich bezig houden met het ontwikkelen van specifieke technieken en programmatuur die bedoeld zijn om het energieverbruik dat hun eigen programmatuur als het ware ‘uitlokt’ te verminderen. Hierbij maken zi1