Dimension Data wil waarde van datacenteractiviteiten verviervoudigen

Dimension Data wil fors meer gaan inzetten op de datacentermarkt. De wereldwijde leverancier van oplossingen en service provider wil de omzet van zijn datacenterafdeling verviervoudigen tot 4 miljard dollar in 2018.

De datacenteractiviteiten van het bedrijf zijn op dit moment ongeveer 1 miljard dollar waard. Het bedrijf wil de komende jaren dan ook hard gaan groeien. De groei moet deels op natuurlijke wijze worden verkregen. Dimension Data wil echter ook bedrijven gaan overnemen.

"Ondanks dat alle markten waarin wij actief zijn exponentieel groeien tonen onze analyses aan dat de groei verder kan toenemen in volwassen gebieden zoals Europa en de Verenigde Staten. De legacy datacenterinvesteringen in deze regio's vereisen transformatie", legt Steve Joubert, leidinggevende van de datacenterafdeling van Dimension Data.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.