Digital Twin Consortium lanceert open source community om de adoptie te stimuleren

digital-twin-consortium280210

Digital Twin Consortium (DTC) heeft een open-source community aangekondigd om de adoptie van digital twin-technologieën en -oplossingen te versnellen. Consortiumleden en niet-leden kunnen samenwerken aan open source-projecten, code en onderdeel worden van het DTC-ecosysteem.
 
De deelnemers werken samen aan projecten via de DTC Open Source Collaboration GitHub-site. GitHub is een hosting service voor open sourc-projecten, waar zowel projectbestanden als een revisiegeschiedenis staan die voor alle deelnemers toegankelijk zijn.
 
“Open source samenwerking zal innovatie in digital twin-oplossingen stimuleren", zegt Said Tabet, Chief Architect Emerging Technology & Ecosystems van Dell Technologies en lid van het DTC Steering Committee. "Onze open source community zal ook de acceptatie van digital twins versnellen en bedrijfstransformatie stimuleren."
 
“Open source projecten produceren software van hoge kwaliteit", zegt David McKee, CEO van Slingshot Simulations en co-voorzitter van de werkgroepen op het gebeid van 'DTC Technology, Terminology and Taxonomy’ en ‘Open Source, Standards, and Platform Stacks’. "De open source kennispool is orden van grootte groter, waarbij belangengemeenschappen samenkomen om gemeenschappelijke uitdagingen op te lossen en een diversiteit aan ideeën bij te dragen."
 
“Open source-projecten zijn flexibeler en reageren sneller op de marktvraag dan gesloten tegenhangers", zegt Dan Isaacs, CTO van het Digital Twins Consortium. "Ons Open Source Collaboration Community-initiatief zal het DTC-ecosysteem aanzienlijk uitbreiden en de acceptatie van digital twin en digital twin-technologieën vergemakkelijken."
 
Bert Van Hoof, Partner Group Program Manager, Azure IoT bij Microsoft zegt in een toelichting: “Open source stelt producten en diensten in staat om onze klanten keuze, technologie en gemeenschap te bieden. Microsoft heeft open-source GitHub-repositories gepubliceerd voor smart building, smart city en smart grid-ontologieën voor digital twins, uitgedrukt in de open Digital Twins Definition Language (DTDL). We zijn verheugd om dit werk te delen met de Open Source Collaboration-community van het Digital Twin Consortium. Het is ons doel om samen te werken met branche-experts en ontologieën te bieden die leren van, voortbouwen op en/of gebruik maken van industriestandaarden, de behoeften van ontwikkelaars, en worden overgenomen door de industrie."
 
"Het bouwen van een bibliotheek met open source digital twins zal de toegangsdrempels verlagen voor veel bedrijven die aan de slag willen met digitale tweelingen”, meent Pieter van Schalkwyk, CEO van XMPro. “We zijn verheugd deel uit te maken van dit samenwerkingsinitiatief van het Digital Twin Consortium."
 
Johan Stokking tenslotte, medeoprichter en CTO van The Things Industries, vertelt: “We veronderstellen dat het Internet of Things alleen succesvol kan zijn als veel partijen kunnen samenwerken. We geloven dat er geen betere samenwerkingsvorm is dan open source. Het stelt partijen in staat om bestaande ideeën te ‘forken’, er op een flexibele manier mee te experimenteren en de goede delen terug te geven die de gemeenschappelijke ecosysteemdoelstellingen helpen.”
 
 
DatacenterWorks organiseert op 17 juni een expertsessie over Digital Twins. Deelnemen? Klik dan hier
 
 
 
Meer over
Lees ook
Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital Twin Consortium publiceert Platform Stack Architectural Framework

Digital twins kunnen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we datacenters ontwerpen, onderhouden en beheren. Hiervoor is het echter wel van groot belang dat digitale tweelingen worden ontworpen en gebouwd op basis van de beschikbare best practices voor schaalbaarheid, interoperabiliteit en composability.

Frans digital twin-pionier overgenomen

Frans digital twin-pionier overgenomen

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.

Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Digital Twin Consortium lanceert telecom working group

Het Digital Twin Consortium heeft een nieuwe werkgroep gelanceerd die zich volledig gaat toeleggen op het ontwikkelen van digital twins voor telecom-sites. De DTC Telecommunications Working Group heeft als doelstelling meegekregen om de toepassing en de acceptatie van digitale tweelingen in de wereldwijde telecommarkt te stimuleren.