Deutsche Telekom start met project voor batterijopslag van 300 MWh

Pixii_germany

Deutsche Telekom en een Noorse leverancier van Battey Energy Storage (BES) systemen hebben bekend gemaakt dat zij de eerste installatie van een batterij-energieopslagsysteem hebben gerealiseerd. Samen met het Noorse bedrijf Pixii als technologieleverancier gaan de Duitsers in totaal 300 MWh aan batterijopslag realiseren. De eerste installatie is een 1MW/6MWh-eenheid en is geplaatst op het hoofdkantoor van Deutsche Telekom in München.  

Het project maakt deel uit van de activiteiten van Deutsche Telekom-dochter Power & Air Solutions (PASM). Deze dochteronderneming is de energieleverancier van Deutsche Telekom in Duitsland, maar levert ook energie en energiediensten voor kritische infrastructuur voor andere IT-leveranciers in het land.

De batterijopslagsystemen die door PASM worden ingezet, zullen worden gebruikt voor peak shaving, arbitrage, het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie en de deelname aan de Duitse elektriciteitsmarkt om de netstabiliteit te bevorderen. De Deutsche Telekom-dochter wil dus zeer actief worden met energiediensten.

Het in Oslo gevestigde bedrijf omschrijft zichzelf als een bedrijf dat expertise op het gebied van stroomconversie en energieopslag samenbrengt met de nadruk op compacte, modulaire systemen van 3 kW tot meerdere MW. Pixii zal zijn PowerShaper-oplossing leveren, die varieert van 10kW tot 1MW en bestaat uit modulaire containers tot 50kW. Ze maken gebruik LFP of NMC lithium-ion

Lees ook
Rabo: Behoefte aan energiehandelsplatforms en energy hubs per bedrijfsterrein

Rabo: Behoefte aan energiehandelsplatforms en energy hubs per bedrijfsterrein

Willen de 3500 bedrijfsterreinen die ons land telt snel en efficient een energietransitie tot stand brengen, dan is er behoefte aan energiehandelsplatforms en energy hubs. Daarmee kunnen vraag en aanbod per bedrijfsterrein veel beter op elkaar worden afgestemd. Dat stelt Rabobank in een kennisdocument over de energietransitie op bedrijfsterreinen. Voor...

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.

‘Landelijk Actieprogramma Netcongestie is goed vertrekpunt, maar geen oplossing’

‘Landelijk Actieprogramma Netcongestie is goed vertrekpunt, maar geen oplossing’

Dat stelt de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) in haar online magazine Inzicht. VEMW is het kenniscentrum en de belangenbehartiger voor de zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers in Nederland.