Datwyler introduceert FO-DCS speedconverter inschuifmodules

Datwyler introduceert de nieuwe FO-DCS speedconverter inschuifmodules. Met deze modules kunnen alle bekende multimode- en singlemode-QSFP-toepassingen, zoals SR4, PSM4, PLR4 en FCp, in vier duplex kanalen geconverteerd worden. De connectiviteit van deze cassettes scheidt de drie aankomende paralleloptiek links in telkens vier duplex links.

40G- en 100G-toepassingen zijn in de datacenter-omgeving realiteit geworden, en hogere overdrachtssnelheden zullen binnenkort volgen. High-speed glasvezellinks verbinden de switches met elkaar en met zowel de huidige 10G-servers als de toekomstige servergeneraties (25G en 50G). Op het switchniveau moeten meerdere duplex links voordelig op dergelijke high-speed links geaggregeerd worden. Deze eis kan nu heel eenvoudig gerealiseerd worden met de nieuwe speedconverter cassettes van Datwyler.

Leverbaar voor OM3, OM4 en OS2

De cassettes, die leverbaar zijn voor OM3, OM4 en OS2, hebben aan de achterkant twee 12-vezel-MTP-koppelingen en leiden deze 24 vezels via geïntegreerde fanouts naar drie keer vier duplex poorten aan de voorkant. In combinatie met een FO-DCS converter cassette aan het andere einde van de 24-vezelige links kunnen bijvoorbeeld drie 100G-transceivers veilig verbonden worden met drie keer vier 25G-transceivers.

De inschuifmodules worden in FO-DCS-panels en -subracks ingezet. Op 3HE kunnen met dit moduletype pakkingsdichtheden tot 288 vezels gerealiseerd worden. Ze bestaan uit een stabiele behuizing (PC) in polycarbonaat met insteekbare zijwanden en een 3HE/7TE-frontplaat in PC (zwart) of aluminium. De PC-versie biedt twee geïntegreerde etiketstroken voor opschriften.

Meer over
Lees ook
Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Verlenging levensduur heeft grote impact op milieu-impact van netwerkbekabeling

Een belangrijke manier om de impact op het milieu van een bekabelingsinfrastructuur te verminderen, is door de toegepaste producten - kabels, connectoren en dergelijke - langer te gebruiken. Misschien zelfs langer dan in eerste instantie was verwacht. Maar hoe doe je dat? Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center C1

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Cable management-specialist Patchmanager overgenomen

Patchmanager is overgenomen door Main Capital. De financier verwerft de meerderheid in Patchmanager. De Amsterdamse firma levert software voor het beheren van de fysieke infrastructuur in datacenters.

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Defem Wire Cable Tray System van Mulder-Hardenberg

Als het gaat om het geleiden en beschermen van kabels, flexibele leidingen en slangen, staat Defem bekend als het sterkste systeem op de markt. De uitzonderlijke kwaliteit en het robuuste ontwerp maken het dé keuze voor kabelmanagement in datacenters en serverruimtes.