DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DCW-expertsessie-logo-smal.jpg

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring. 
 
In een levendige discussie kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
 

  • Welke problemen bestaan er in het datacenter die om monitoring vragen?
  • Is datacenter monitoring een typisch facilitair onderwerp? Of zijn er ook links naar bijvoorbeeld IT operations?
  • Hoe pakken we monitoring het beste aan? Als oplossing bij een accuut probleem of incident? Of kunnen we beter monitoring-tools permanent aanzetten zodat we veel historische data verzamelen die bij incidenten, storingen, maar ook bij onderhoud en bijvoorbeeld vervanging geanalyseerd kunnen worden om de situatie te snappen en op te lossen?
  • Wat is beter? Individuele monitoring tools gebruiken? Of een uitgebreide en geïntegreerde DCIM-oplossing toepassen? En als we losse tools gebruiken, kunnen we die dan op een of andere manier ‘aan elkaar knopen’ zodat we beter inzicht in de stand van zaken krijgen? Of kunnen we net zo goed met losse point solutions werken?
  • Er wordt in de vakliteratuur veel geschreven over de rol van moderne hulpmiddelen als machine learning, Artificial Intelligence maar bijvoorbeeld ook digital twins. In welke mate spelen die trends al in Nederland?

 
Wil je de discussie terugkijken en -luisteren? Dat kan! 

 

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.