Datacenters krijgen te maken met nieuwe typen IT-hardware met afwijkende eisen voor power en koeling

scaleway-300200

In de wereld van datacenters zien we een voortdurende toename van nieuwe soorten en typen IT-hardware. Deze ontwikkeling brengt vaak geheel andere eisen met zich mee op het gebied van elektriciteitsgebruik en koelbehoefte. De datacenterindustrie staat voor de uitdaging om hier adequaat op in te spelen.

Een recente ontwikkeling op dit gebied is de aankondiging van de Europese cloud provider Scaleway, in samenwerking met Ampere Computing, over de beschikbaarheid van nieuwe ARM Instances voor AI-toepassingen op basis van de Ampere Altra-chip. Deze aankondiging werd gedaan tijdens de ai-PULSE conferentie en markeert een belangrijke stap in de cloud computing sector.

Scaleway en Ampere hebben hun krachten gebundeld om deze ARM Instances te ontwikkelen. Deze samenwerking combineert Scaleway's inzet voor innovatie met de Cloud Native Processors van Ampere, en biedt bedrijven een voor AI geoptimaliseerd niveau van efficiëntie, prestaties en energieverbruik.

De Ampere Altra processor, die centraal staat in deze samenwerking, biedt een energiezuinig alternatief voor traditionele x86-processors. Deze processoren zijn speciaal ontworpen voor AI-inferencetoepassingen en bieden een kosteneffectieve oplossing voor AI-applicaties naast GPU's. Door de mogelijkheden van Ampere-processors te benutten, stelt Scaleway bedrijven in staat om hun workloads te optimaliserenn.

Bovendien zijn deze ARM Instances ontworpen met het oog op energieoptimalisatie, waardoor gebruikers rekenintensieve taken kunnen uitvoeren met een focus op eco-efficiëntie. Ze zijn ideaal voor onderzoekssimulaties of financiële modellering en minimaliseren de milieu-impact zonder de voor veeleisende High-Performance Computing werklasten essentiële rekenkracht op te offeren.

 

 

 

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1