Datacenters geven in 2019 1,5 miljard dollar uit aan actieve optische bekabeling

optische-bekabeling

De markt voor actieve optische bekabeling in datacenters groeit de komende vijf jaar naar verwachting hard. Wereldwijd besteden datacenterbeheerders 1,5 miljard dollar per jaar aan actieve optische bekabeling.

Dit voorspelt Communications Industry Researchers (CIR) in een rapport. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden gebouwd blijft de komende jaren toenemen. Tegelijkertijd verlagen met name Chinese fabrikanten de prijzen van hun actieve optische bekabeling aanzienlijk. CIR verwacht dat deze twee factoren voor een forse toename van de bestedingen aan actieve optische bekabeling zal veroorzaken.

Datacenters worden steeds groter

CIR stelt dat het voor datacenterbeheerders steeds moeilijker wordt actieve optische bekabeling te ontwijken. De toenemende hoeveelheid data die breedband- en video-applicaties veroorzaken zorgen voor een forse toename van de hoeveelheid content die door datacenters moet worden aangeleverd. Datacenters moeten hierdoor hun capaciteit steeds verder uitbreiden, waardoor ook de behoefte aan grotere pijplijnen om deze content te versturen groeit.

Tegelijkertijd is een duidelijke trend zichtbaar onder Chinese leveranciers van actieve optische bekabeling, die steeds meer de concurrentie aan gaat met Europese, Amerikaanse en Japanse leveranciers. Chinese bedrijven concurreren zowel op het gebied van 40 Gbps als 100 Gbps optische bekabeling.

Werk aan de winkel

CIR benadrukt dat er werk aan de winkel is voor gevestigde leveranciers van optische bekabeling. Deze bedrijven zouden met het oog op de opkomst van Chinese leveranciers hun producten sterker op de markt moeten brengen en hun leveranciersketen moeten finetunen. CIR stelt dat dit voor gevestigde leveranciers noodzakelijk is om de concurrentiestrijd met Chinese leveranciers te kunnen overleven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Ontdek ook het ultieme glasvezel kabelgoot systeem – YellowDuct

Vandaag de dag is de vraag naar betrouwbare en schaalbare glasvezelinfrastructuur van cruciaal belang. Om aan deze behoefte te voldoen, bieden wij YellowDuct®, het ultieme systeem dat speciaal is ontworpen om te voorzien in al jouw glasvezelkabelbeheerbehoeften.

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Niemand ontwerpt bewust kabelspaghetti, toch blijft cable management in veel datacenters lastig

Kabelbeheer was en is een uitdaging in veel datacenters. In dit artikel behandelt David Cuthbertson, een bekende cable management-specialist die al meermalen heeft bijgedragen aan bekabelingsstandaarden zoals de nieuwe TIA TR-60, het documenteren van bestaande koper- en glasvezelconnectiviteit, evenals enkele van de uitdagingen die men onderweg kan...

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.