<


Datacenters geven in 2019 1,5 miljard dollar uit aan actieve optische bekabeling

optische-bekabeling

De markt voor actieve optische bekabeling in datacenters groeit de komende vijf jaar naar verwachting hard. Wereldwijd besteden datacenterbeheerders 1,5 miljard dollar per jaar aan actieve optische bekabeling.

Dit voorspelt Communications Industry Researchers (CIR) in een rapport. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden gebouwd blijft de komende jaren toenemen. Tegelijkertijd verlagen met name Chinese fabrikanten de prijzen van hun actieve optische bekabeling aanzienlijk. CIR verwacht dat deze twee factoren voor een forse toename van de bestedingen aan actieve optische bekabeling zal veroorzaken.

Datacenters worden steeds groter

CIR stelt dat het voor datacenterbeheerders steeds moeilijker wordt actieve optische bekabeling te ontwijken. De toenemende hoeveelheid data die breedband- en video-applicaties veroorzaken zorgen voor een forse toename van de hoeveelheid content die door datacenters moet worden aangeleverd. Datacenters moeten hierdoor hun capaciteit steeds verder uitbreiden, waardoor ook de behoefte aan grotere pijplijnen om deze content te versturen groeit.

Tegelijkertijd is een duidelijke trend zichtbaar onder Chinese leveranciers van actieve optische bekabeling, die steeds meer de concurrentie aan gaat met Europese, Amerikaanse en Japanse leveranciers. Chinese bedrijven concurreren zowel op het gebied van 40 Gbps als 100 Gbps optische bekabeling.

Werk aan de winkel

CIR benadrukt dat er werk aan de winkel is voor gevestigde leveranciers van optische bekabeling. Deze bedrijven zouden met het oog op de opkomst van Chinese leveranciers hun producten sterker op de markt moeten brengen en hun leveranciersketen moeten finetunen. CIR stelt dat dit voor gevestigde leveranciers noodzakelijk is om de concurrentiestrijd met Chinese leveranciers te kunnen overleven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Nieuwe generatie Panduit 10Gig UTP patchkabels

Panduit levert nieuwe generatie categorie 6A UTP patchkabels voor snelle netwerken. De 24 AWG patchkabel behoort tot de compactste in de markt en consolideert vier productfamilies van deze specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren. Dankzij een kleinere diameter is de nieuwe patchkabel van Panduit eenvoudiger te installeren in hoge dichtheid...

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

Casestudy: Verminder het server uptime-risico's met gestandaardiseerde datacenteridentificatie

De uptime-verwachtingen voor datacentra zijn hoog en belangrijke diensten hangen ervan af. Om zo weinig mogelijk risico te lopen dat een verkeerde kabel wordt losgekoppeld, is het belangrijk dat rekken, servers en kabels met gestandaardiseerde, duidelijke en betrouwbare labels worden geïdentificeerd.

Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken en...