Datacenters geven in 2019 1,5 miljard dollar uit aan actieve optische bekabeling

optische-bekabeling

De markt voor actieve optische bekabeling in datacenters groeit de komende vijf jaar naar verwachting hard. Wereldwijd besteden datacenterbeheerders 1,5 miljard dollar per jaar aan actieve optische bekabeling.

Dit voorspelt Communications Industry Researchers (CIR) in een rapport. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden gebouwd blijft de komende jaren toenemen. Tegelijkertijd verlagen met name Chinese fabrikanten de prijzen van hun actieve optische bekabeling aanzienlijk. CIR verwacht dat deze twee factoren voor een forse toename van de bestedingen aan actieve optische bekabeling zal veroorzaken.

Datacenters worden steeds groter

CIR stelt dat het voor datacenterbeheerders steeds moeilijker wordt actieve optische bekabeling te ontwijken. De toenemende hoeveelheid data die breedband- en video-applicaties veroorzaken zorgen voor een forse toename van de hoeveelheid content die door datacenters moet worden aangeleverd. Datacenters moeten hierdoor hun capaciteit steeds verder uitbreiden, waardoor ook de behoefte aan grotere pijplijnen om deze content te versturen groeit.

Tegelijkertijd is een duidelijke trend zichtbaar onder Chinese leveranciers van actieve optische bekabeling, die steeds meer de concurrentie aan gaat met Europese, Amerikaanse en Japanse leveranciers. Chinese bedrijven concurreren zowel op het gebied van 40 Gbps als 100 Gbps optische bekabeling.

Werk aan de winkel

CIR benadrukt dat er werk aan de winkel is voor gevestigde leveranciers van optische bekabeling. Deze bedrijven zouden met het oog op de opkomst van Chinese leveranciers hun producten sterker op de markt moeten brengen en hun leveranciersketen moeten finetunen. CIR stelt dat dit voor gevestigde leveranciers noodzakelijk is om de concurrentiestrijd met Chinese leveranciers te kunnen overleven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.