Datacenters geven in 2019 1,5 miljard dollar uit aan actieve optische bekabeling

optische-bekabeling

De markt voor actieve optische bekabeling in datacenters groeit de komende vijf jaar naar verwachting hard. Wereldwijd besteden datacenterbeheerders 1,5 miljard dollar per jaar aan actieve optische bekabeling.

Dit voorspelt Communications Industry Researchers (CIR) in een rapport. De hoeveelheid datacenters die wereldwijd worden gebouwd blijft de komende jaren toenemen. Tegelijkertijd verlagen met name Chinese fabrikanten de prijzen van hun actieve optische bekabeling aanzienlijk. CIR verwacht dat deze twee factoren voor een forse toename van de bestedingen aan actieve optische bekabeling zal veroorzaken.

Datacenters worden steeds groter

CIR stelt dat het voor datacenterbeheerders steeds moeilijker wordt actieve optische bekabeling te ontwijken. De toenemende hoeveelheid data die breedband- en video-applicaties veroorzaken zorgen voor een forse toename van de hoeveelheid content die door datacenters moet worden aangeleverd. Datacenters moeten hierdoor hun capaciteit steeds verder uitbreiden, waardoor ook de behoefte aan grotere pijplijnen om deze content te versturen groeit.

Tegelijkertijd is een duidelijke trend zichtbaar onder Chinese leveranciers van actieve optische bekabeling, die steeds meer de concurrentie aan gaat met Europese, Amerikaanse en Japanse leveranciers. Chinese bedrijven concurreren zowel op het gebied van 40 Gbps als 100 Gbps optische bekabeling.

Werk aan de winkel

CIR benadrukt dat er werk aan de winkel is voor gevestigde leveranciers van optische bekabeling. Deze bedrijven zouden met het oog op de opkomst van Chinese leveranciers hun producten sterker op de markt moeten brengen en hun leveranciersketen moeten finetunen. CIR stelt dat dit voor gevestigde leveranciers noodzakelijk is om de concurrentiestrijd met Chinese leveranciers te kunnen overleven.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Arrow Electronics tekent pan-Europese distributie overeenkomst met Rackmount.IT

Global technology provider Arrow Electronics heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Rackmount.IT.

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit vereenvoudigt en versnelt digitaal documenteren netwerkkabels

Panduit breidt het RapidID-systeem uit om netwerkbekabeling nog sneller digitaal te kunnen documenteren. Met het RapidID Network Mapping System van Panduit kunnen bedrijven tot 50% aan tijd en kosten besparen bij het documenteren van patchkabels. Netwerktechnici en installateurs kunnen voortaan gebruikmaken van vooraf gelabelde patchkabels en de R1

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit introduceert FlexFusion XGL-netwerkkasten voor een efficiënt kabelbeheer en veilig netwerk

Panduit heeft het aanbod van netwerkkasten uitgebreid met de introductie van de FlexFusion XGL-kasten. Deze nieuwe 19” kasten voor netwerk- en serverapparatuur bieden een maximale capaciteit voor het beheer van hoge kabeldichtheid in datacenters, bedrijfsnetwerken of colocatie-omgevingen.