'Complexiteit rond planning van datacenterinfrastructuur leidt tot zorgen'

datacenter

De complexiteit rond strategische planning van datacenterinfrastructuur is voor bedrijven een grote bron van zorgen. 70% van de ICT-managers wereldwijd maakt zich zorgen over deze complexiteit. Nederlandse ICT-managers maken zich hier overigens opvallend weinig zorgen over. 41% van de Nederlandse ICT-beslissers maakt zich over de complexiteit zorgen.

Dit blijkt uit het 'Planning Anxiety'-rapport van Colt. ICT-managers besteden door hun zorgen onevenredig veel tijd aan het opstellen van een strategische planning voor datacenterinfrastructuur. 54% van de ICT-managers geeft aan meer tijd hieraan te besteden dan gewenst. Dit percentage ligt onder Nederland ICT-managers ongeveer gelijk.

Security is zorgenkind

Met name security zorgt voor veel zorgen. 64% van de respondenten stelt in de strategische planning van datacenterinfrastructuur de meeste aandacht te besteden aan beveiliging. Managers wereldwijd maken zich de meeste zorgen over incidenten die zijn veroorzaakt door malware of een cyberaanval (36%). In Nederland zijn vooral beveiligingsproblemen veroorzaakt door menselijke fouten een bron van zorgen. 28% van de Nederland ICT-managers is hierover ongerust.

Internationale uitbreiding biedt bedrijven kansen. Ook hierbij lopen ICT-mangers echter tegen allerlei uitdagingen aan. Denk hierbij aan:

  • Onduidelijke regelgeving in het buitenland (33%)
  • Technische migraties (28%)

Internationale uitbreiding

Dat betekent echter niet dat iedereen bij internationale uitbreiding van datacenteractiviteiten tegen problemen aanloopt. 22% van de Nederland ICT-managers stelt hierbij geen problemen te hebben ondervonden. 38% van de respondenten geeft aan zijn datacenteractiviteiten nog niet naar het buitenland te hebben uitgebreid.

Lees ook
Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute opent datacenter in Madrid

Interoute maakt bekend een nieuw datacenter in Madrid te hebben geopend. Het datacenter is onderdeel van het pan-Europese netwerk van Interoute en voegt een nieuwe fysieke locatie toe aan Unified ICT platform van Interoute. Het Unified ICT platform stelt klanten in staat fysieke, virtuele of hybride datacenterarchitecturen as-a-service te bouwen o1

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google verdubbelde in 2013 zijn uitgaven aan datacenters

Google heeft vorig jaar maar liefst ruim 5,3 miljard euro uitgegeven aan zijn datacenters. De uitgaven zijn maar liefst twee keer zo hoog dan in 2012. Het bedrijf heeft zijn wereldwijde netwerk met datacenters in 2013 dan ook flink uitgebreid. De organisatie meldt in het vierde kwartaal van 2013 ruim 1,65 miljard euro te hebben uitgegeven aan capi1

Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

Groei in elektriciteitsverbruik vlakt af

DCD Intelligence - de onderzoekstak van DatacenterDynamics - heeft een rapport geschreven over de historische ontwikkeling van het energieverbruik van datacenters. Hun conclusie? De groei vlakt af. Anders gezegd: het energieverbruik van datacenters neemt - ook in Europa - nog wel toe, maar met een veel kleiner percentage dan we de afgelopen jaren1