Chatsworth Products: ‘Een revolutie is gaande in de datacenterwereld’

Een revolutie is gaande in de datacenterwereld. Van datacenterbeheerders wordt verwacht dat zij steeds betere prestaties leveren, terwijl zij hierbij een optimale efficiëntie realiseren. Datacenterbeheerders zullen hun strategie dan ook moeten heroverwegen om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen.

Hiervoor waarschuwt Chatsworth Products (CPI) in een nieuwe whitepaper. In de whitepaper zet CPI uiteen welke nieuwe soorten strategieën voor thermisch beheer kunnen worden ingezet om de operationele efficiëntie van datacenters te verbeteren en verloren vermogen kan worden teruggewonnen. Daarnaast gaat de whitepaper in op het verbeteren van de efficiëntie van datacenterkoeling, het omarmen van best practices die helpen de efficiëntie te verbeteren en verschillende aanpakken die het mogelijk maken uitdagingen rond koeling, energie en ontwerp aan te pakken.

Energieverbruik van datacenters stijgt

“Het energieverbruik van datacenters wereldwijd is gestegen. Een recent rapport van NRDC geeft aan dat het energieverbruik van datacenters in 2020 zelfs is gestegen tot ongeveer 140 miljard kilowatt-uur per jaar, wat gelijk staat aan de energie die vijftig energiecentrales op jaarbasis kunnen opwekken”, zegt Julian Riley, directeur Sales voor Europa bij CPI.

Ook stelt Riley dat datacenterbeheerders proactiever dan ooit moeten zijn en steeds meer taken toegewezen krijgen, terwijl zij tegelijkertijd optimale efficiëntieniveau’s realiseren. Datacenterbeheerders proberen niet alleen kosten terug te dringen, maar ook proberen de management overhead te minimaliseren en de flexibiliteit van infrastructuur te verbeteren. Met de nieuwe whitepaper hoopt CPI datacenterbeheerders te helpen modernere best practices te omarmen in hun datacenter.

Meer over
Lees ook
Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

De grote vraag is of de Rekenkamer ook naar datacenters kijkt

Wat hebben de Rekenkamer en datacenters met elkaar te maken? Wellicht meer dan de bedrijven en toeleveranciers van die sector zich realiseren. Grotendeels onder de radar van de publieke belangstelling is de Rekenkamer namelijk bezig met onderzoek dat over de achillespees van de datacenters gaat: het energieverbruik.

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

Het gebruik van energieopslagsystemen ofwel Energy Storage Systems (ESS) met lithiumbatterijen neemt steeds meer toe. Daarmee groeit ook de noodzaak om dit op een verantwoorde manier te doen. In reactie hierop heeft NEN de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld in samenwerking met een team van experts uit het bedrijfsleven en over1