Chatsworth Products: ‘Een revolutie is gaande in de datacenterwereld’

Een revolutie is gaande in de datacenterwereld. Van datacenterbeheerders wordt verwacht dat zij steeds betere prestaties leveren, terwijl zij hierbij een optimale efficiëntie realiseren. Datacenterbeheerders zullen hun strategie dan ook moeten heroverwegen om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen.

Hiervoor waarschuwt Chatsworth Products (CPI) in een nieuwe whitepaper. In de whitepaper zet CPI uiteen welke nieuwe soorten strategieën voor thermisch beheer kunnen worden ingezet om de operationele efficiëntie van datacenters te verbeteren en verloren vermogen kan worden teruggewonnen. Daarnaast gaat de whitepaper in op het verbeteren van de efficiëntie van datacenterkoeling, het omarmen van best practices die helpen de efficiëntie te verbeteren en verschillende aanpakken die het mogelijk maken uitdagingen rond koeling, energie en ontwerp aan te pakken.

Energieverbruik van datacenters stijgt

“Het energieverbruik van datacenters wereldwijd is gestegen. Een recent rapport van NRDC geeft aan dat het energieverbruik van datacenters in 2020 zelfs is gestegen tot ongeveer 140 miljard kilowatt-uur per jaar, wat gelijk staat aan de energie die vijftig energiecentrales op jaarbasis kunnen opwekken”, zegt Julian Riley, directeur Sales voor Europa bij CPI.

Ook stelt Riley dat datacenterbeheerders proactiever dan ooit moeten zijn en steeds meer taken toegewezen krijgen, terwijl zij tegelijkertijd optimale efficiëntieniveau’s realiseren. Datacenterbeheerders proberen niet alleen kosten terug te dringen, maar ook proberen de management overhead te minimaliseren en de flexibiliteit van infrastructuur te verbeteren. Met de nieuwe whitepaper hoopt CPI datacenterbeheerders te helpen modernere best practices te omarmen in hun datacenter.

Meer over
Lees ook
Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

Nieuwe leiding bij congestiemanagementplatform GOPACS

De Stichting GOPACS, een sleutelspeler in het beheer van netcongestie in Nederland, kondigt een verandering in haar bestuur aan. Vanaf 2024 zal het huidige bestuur plaatsmaken voor een nieuw directieteam, bestaande uit Mike ten Wolde en Ranko Stojakovic.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

Ampere leidt nieuwe alliantie om tot efficiënte en energiezuinige AI-applicaties te komen

In de afgelopen jaren is het energieverbruik van AI-applicaties in datacenters exponentieel toegenomen, een trend die zowel milieuactivisten als bedrijven in de AI-sector zorgen baart. Om een antwoord te bieden op deze groeiende bezorgdheid, hebben verschillende AI-gerelateerde firma's de handen ineen geslagen om een consortium te vormen dat zich1